8

betuLke LaKI mAlAysiA x ROmaNtik??


kalau korang romantik...lagi dia tersenyum..hehehe

uhuk2…jap2..cam dah lama erk x update..hehe…
buzy2…project2…proposal2…lab report2..
haih..bilala nak aman??
time cuti je la ek…haih…


ok2…kalini nak citer sal apa ek??
haa....11/1....
tarikh apatu??
buat yg meminati Dato’ CT Nurhaliza...
confirm dia tau tarikhtu...
wat yg x tau...
korang akan tau gaknya...
sebab....
surat khabar confirm keluar berita sal Datuk K bg hadiah apa kat ct thnni...

soo....yg dia bagi tahunni..ialah...
beg tangan jenama luis vitton bernilai lebih rm40000
...sori ok..kita bukan nak cakap pasal beg tangan ct tu..
 xde maknanya nak cakap sal harga beg tu..
x pedulipun...(ye-ye2 on jela...entah2 teringin..)..hehe
p/s: teringin nak beg tangan...sebab yg lama dah buruk..tp..xdela smpi rm40000

ok2...berbalik kepada topik yang kita nak cakap...
dalam akhbar kosmo...dia ada cakap pasal 1 artikel...
iaitu...pasal...lelaki wajib bagi hadiah mahal kat pompuan..
biar betik??...haa...dengarni kaum lelaki...
kita tipujek...jangan caya..hehe..
kepada kaum pompuan...bodek2lah pasangan anda..hehe..

sebenarnya...artikeltu bertajuk lelaki melayu di Malaysia kurang romantik...
dan jawapan kaum hawa...
jeng3...
SETUJU!!
serius....x ramai lelaki yang boleh jadi romantik...
sedangkan...ramai pompuan nak sangat boy dia romantik...
cuba tanya...ada x kaum pompuan yang nak laki dia ajak makan kat mamak penuh orang hisap rokok??
ewww....

kalau x pun..
adake pompuan yang x kisah laki dia x pnah bagi hadiah kat dia??
haih...xdak tau...

kalau nak diikutkan...laki x pahamke pompuanni..suka kalau korang bagi hadiah??
kita pompuan bukannya nak hadiah cam beg luis vittontu..
soo..x payahla korang nak rompak mana2 kedai emas @ pinjam ah long...
kalau kata korang nak bagi hadiah...





ada tips2 dia...hehe...
bajetje sih budakni...(cam pakar la pulak..=p)
yang pertama....korang cuba tengok GF korangtu apa yg kurang??
bukan maksudnya dia kurang kain korang bg dia baju kain panjang2..
itu maksud tersirat....kalau kata nak tegur..boleh..tapi..kenalah lemah lembut ye...hehe
korang tengok GF korang??
tenung lama2...hehe..bahaya oooo...korang tengokla...
kalau dia sik2 keluar pakai baju yg sama...tu petanda dia xde baju...
soo..korang belikanla dia baju...
kalau kata beg jalan dia dah koyak rabak..pe kata korang hadiahkan dia beg??
confirm dia suka beb(w/pun x lawa...tapi..dia x cakap depan korang..nnt balik baru dia kutuk)..hehe..kalau dia campak begtu..maksudnya...korang belikan dia beg pakai 2 kali terus koyak r tu..hik3...
sama jugakla dengan kasut...tengok kasut dia dah lama...belikanlah yg baru...
sebab bila korang belikan barang2 camtu kat dorang..maksudnya korang dah tunjukkan yg korangtu prihatin sebenarnya kat dia...sebabtu dapat nampak baju,beg,kasut dah teruk...

lagi..hint ke2...ni adalah benda yang korang kena tau...
oklah..kalaulah kata korang g shopping dengan GF korangkan??
tiba2 time jalan2tu...GF korang duk belek 1 bendani..xkisahla bajuke..kasutke..begke..apake...
pastu korang cakap nakke??
then dia jawab xpelah...x nakkekan...
then korang terus blah dari tempattu...confirm2 dia akan merajuk pas2..tengoklah...
weyhh..kalau pompuan duk belek benda2 camtu..maksudnya dia teringinlatu...
tapi..dia x nak cakap depan2 dia x nak...kalau dah belek lama...dia nak la tu..x kan dia belek2 sebab nak tengok jahitan dan kekemasan barang2tu??
xde beb..haih...kaum lelaki selalu x paham...
pompuanni..kalau dia  cakap x nak...dia naklatu(ikut keadaan....kang korang ingat asal semua x nakje ingat nak...mampuih..hehe)
p/s: kepada kaum hawa...kalau balak korangtu x de duit..jgn gedik2 ngada2 nak mintak bnda mahal2 ea...



hint ke3...kalau kata birthday dia dah dekat..kadang2 dia bagi hint tau nak apa..
tapi...lelakitula masalahnya...x ingat tarikh hari jadi dah 1 hal...nak dapat tangkap dia nak bagi apapun 1 hal..
tapi..korang kaum pompuan x leh salahkan kaum hawa tau...
sebabnya...mengikut kajian...kaum lelakini...dia lembab dalam tangkap2 benda2 tersiratni..kecuali benda2 kuning...soo...korang kena terus terangje..cakapje bday nak apa...kalau dia LAMPI(lambat pickup)...kesian r korang..hehe

hint ke 4...
pe lagi ek??herm...kalau korang nak jd romantik??
pe kata korang tengokje citer korea@jepun....confirm korang boleh dapat idea camne nak jadi romantik...ea..korang ingat budak pompuan suka tengok citertu saje2ke r??
x la weyh...dorang nak tengok citertu sebab couple2 dalamtu semua cute2..
soo..korang ikut r...mesti dorang sukanya nanti....

hint yang ke5..pompuanni..dia suka suprise...sape x suka suprise...
soo..pe kata korang hadiahkan dia...papejela...yang comel2..pompuankan suka benda comel2..
soo...korang hadihakan la dia..
x yah tunggu hari penting baru nak hadiahkan..
kalau kata korang keluar g jalan2...tiba2 nampak benda2 comel yang dia suka kumpulke..dia suka pakaike..belikan je..kalau xpun..korang dia ajak kluar g tempat dia x nah g...suprise gaktu...
confirm dia senyum lebaq punya..hehehe...

pe lg ek....senang camni la..kalau orang ingat..orang letak lagi ea??
papepun....memang lelaki malaysia kurang romantik...
dia???
setakatni...suka3..hehe..poyo3..=p
k la...da...
salam frens..=)

8 korang POT PET:

amirah said...[Reply comment dia please]

mgkin xromantik diluar tp romantik didlm?cmna 2?hehe

2 kalau laki nk romantik lau pompuan cna lak?>
nak2 yg jns pyh nk beromantik...ahak

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

haih...mirani...

dia cam cakap pasal diajeni..
hehe....

EYANG RESI 313 said...[Reply comment dia please]

Kepasrahan adalah keputusan sikap untuk tidak melakukan kesalahan yang sama seperti yang dilakukan pada masa lalu Jadikan kehidupan ini menjadi sesuatu yang lebih positif dan menyenangkan. Bahwa Hari esok akan lebih baik dari hari sekarang.

Dengan mengenal diri sendiri, seseorang akan sadar dan mengerti tentang kemampuan, karakter, potensi dan kekurangan yang dimiliki di bumi mana ia bertempat serta berdiam diri. Dengan pencapaian kesadaran itu pula, setiap individu yakin akan adanya kekuatan, kekuasaan Maha Besar yang berada jauh dibandingkan dengan diriNya.

Cerahkan hati dengan pancaran sinar Illahi
Tebarkan kedamaian dengan cinta kasih dan kelembutan.
Tetaplah berkarya mengisi kreatifistas dengan pancaran cahaya Illahi
Karyamu tetap dinanti.......

MR.H said...[Reply comment dia please]

uhuk2....
cam terasa jer di hati ini...=p

..Nor Fatihah.. said...[Reply comment dia please]

ehem mntap skang aina..laki msia bkn xromantik..tp xtau cmne nk tnjukkan keromantikan mrk 2..hehehe lg pon rata2nye lbih prefer tuk jd cool..ntah ak pon xsure sbb ak bkan laki..lalala

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

eyang resi...terima kasih..komen membinatu..

mr H..terasake??
laa...x tau pulak..=p

tih...dia x tunjukkan tanda dia x romantiklatu..hehe...

ismiaisha said...[Reply comment dia please]

aina, lelaki xtnjuk keromantikan dorg x smestinya dorg xromantik..
kdg2 laki yg nmpak cm xromantik tu, lbih romantik drpd lelaki yg kita nmpak keromantikannya..

lgik pun, mgkin smsa blum ada ikatan,thap romantik tu dibataskan utk dipamerkan masa dh ada ikatan..
eksperesi romantik tu lbih b'mkna bila cmtu..
huhu~

lelaki msia mngkin xromantik dr segi perbuatan tapi romantik dr segi kata2 dan perhatian..
mgkin faktor malu dan segan nak tnjukkan,kita dh cop dorg xromantik..
kn?kn?
:)

apa2 pun, perempuan mmg suka lelaki yg romantik..
tp lelaki pulak suka perempuan yg memahami..
kne give n take la kan..
kalau dia xromantik,kita kena paham n cuba jadikan dia sorg yg romantik!
(^_^)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

ct....betul3...

kadang2..dah kawenpun ada yang x romantik gak...
ada yang jenis romantik b4 kawen...
pas kawen senyap...

ada yang pas kawen dia tunjukkan...haa...
ygtu br ok...tul x..

tapi...nak kata romantik atau xni..dia subjektif..

ada pompuan tengok kalau laki dia hadiahkan yang mahal2tu tanda romantik..(cam dalam artikel kosmo)..

romantik ada banyak segi...cuma yang kita bgtu yang commonjela...

tapi..yang pasti..semua tengok romantiktu dalam keadaan yang berbeza...tengok pada personaliti orangtu sendiri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top