8

Korang Nak lagu FULL ALBUM MAHER ZAIN(THANK YOU ALLAH) X??....

salam..=)
haaa..ni senyum2 kenapa ek agak2...hehe..
xde pape...senyum itukan sedekah..=)



wokeh...kalini...xde nak cakap papepun..juz..korang perasan x??
yang lagu2 MAHER ZAIN ni dah mula berkumandang dengan mula menjadi siulan kawan2..
lagi2 lagu FOR THE REST OF MY LIFE..(laguni korang dengar confirm suka..sape x suka...maksudnya taste lagu anda sangat teruk!!..muahahaha)
dan laguni...tah jadi siulan sapa tah...cik CT AISHAH kot..haha
kat kelas kimia duk dengar dia nyanyi..tapi....wat2 x taula konon..pssstt...kononjekkk....hehe

wokeh...kepada kawan2ku yang meminati lagu dia...
sini2 nak wat pengumuman....
JENG3....
iklan jap..hehe

haaa...itulah dia!!
bukan my MR H...tapi..itulah MAHER ZAINtu...
lupa lak...nak cakap apa ek tadi??
ehem...dengar2..sila buka telinga besar2 kepada yang meminati MAHER ZAIN...ct2..sila bukak telinga anda besar2 yeee....hehe

wokeh...guess what??
kita ada the whole song for the album THANK YOU ALLAH...haaa...cam album yang kat atastu..hehe
JANGAN JELEZ yek....
haritu dengar lagu yang ct duk post kat blog dia...lagu FOR THE REST OF MY LIFE~~...terus download on the spot...terasa la jugak nak download lagu2 dia yang lain..tapi..nanti dulula..konon...

and then..one day...kita dapat full album(copyjelakan)...from my sweet fren..NOR ANIS SALEH..=)
sooo...arini diriku berkesempatan dengar lagu2 dia...
and...kita bagi..4 1/2 bintang..banyak gaktu..sedapla lagu dia!!
lagu dia sedap..unsur ketuhanan itu mesti ada..sebab tajukpun THANK YOU ALLAH.
BESH2...saya suka!!.. ^_^..kepada kawan2 UPSI yang NAK..leh bg pendrive k!!
perhatian: PASTIKAN TIADA VIRUS2 SELEKEH wokeh!!
xde charge dikenakan kecuali kepada SITI AISHAH!!
haha...gurau yek cik ct...diani nnt kalau over gurau dia terasa..hehe 


papepun..what i can say more is??
enjoy listening to his songs!!!
=)

p/s: lagu dia sedap...rugi kalau x dengar..(chewah..ayat promote)..hehe


Owh lupa...lagu2 dalam album dia adalah seperti berikut:
* Ya Nabi Salam Alayka
* Insha ALLAH
* Thank You ALLAH
* Allahi Allah Kiya Karo
* The Chosen One
* Baraka Allahu Lakuma
* Awaken
* Subhana Allah
* Open Your Eyes
* For The Rest Of My Life
* Hold My Hand

8

betuLke LaKI mAlAysiA x ROmaNtik??


kalau korang romantik...lagi dia tersenyum..hehehe

uhuk2…jap2..cam dah lama erk x update..hehe…
buzy2…project2…proposal2…lab report2..
haih..bilala nak aman??
time cuti je la ek…haih…


ok2…kalini nak citer sal apa ek??
haa....11/1....
tarikh apatu??
buat yg meminati Dato’ CT Nurhaliza...
confirm dia tau tarikhtu...
wat yg x tau...
korang akan tau gaknya...
sebab....
surat khabar confirm keluar berita sal Datuk K bg hadiah apa kat ct thnni...

soo....yg dia bagi tahunni..ialah...
beg tangan jenama luis vitton bernilai lebih rm40000
...sori ok..kita bukan nak cakap pasal beg tangan ct tu..
 xde maknanya nak cakap sal harga beg tu..
x pedulipun...(ye-ye2 on jela...entah2 teringin..)..hehe
p/s: teringin nak beg tangan...sebab yg lama dah buruk..tp..xdela smpi rm40000

ok2...berbalik kepada topik yang kita nak cakap...
dalam akhbar kosmo...dia ada cakap pasal 1 artikel...
iaitu...pasal...lelaki wajib bagi hadiah mahal kat pompuan..
biar betik??...haa...dengarni kaum lelaki...
kita tipujek...jangan caya..hehe..
kepada kaum pompuan...bodek2lah pasangan anda..hehe..

sebenarnya...artikeltu bertajuk lelaki melayu di Malaysia kurang romantik...
dan jawapan kaum hawa...
jeng3...
SETUJU!!
serius....x ramai lelaki yang boleh jadi romantik...
sedangkan...ramai pompuan nak sangat boy dia romantik...
cuba tanya...ada x kaum pompuan yang nak laki dia ajak makan kat mamak penuh orang hisap rokok??
ewww....

kalau x pun..
adake pompuan yang x kisah laki dia x pnah bagi hadiah kat dia??
haih...xdak tau...

kalau nak diikutkan...laki x pahamke pompuanni..suka kalau korang bagi hadiah??
kita pompuan bukannya nak hadiah cam beg luis vittontu..
soo..x payahla korang nak rompak mana2 kedai emas @ pinjam ah long...
kalau kata korang nak bagi hadiah...





ada tips2 dia...hehe...
bajetje sih budakni...(cam pakar la pulak..=p)
yang pertama....korang cuba tengok GF korangtu apa yg kurang??
bukan maksudnya dia kurang kain korang bg dia baju kain panjang2..
itu maksud tersirat....kalau kata nak tegur..boleh..tapi..kenalah lemah lembut ye...hehe
korang tengok GF korang??
tenung lama2...hehe..bahaya oooo...korang tengokla...
kalau dia sik2 keluar pakai baju yg sama...tu petanda dia xde baju...
soo..korang belikanla dia baju...
kalau kata beg jalan dia dah koyak rabak..pe kata korang hadiahkan dia beg??
confirm dia suka beb(w/pun x lawa...tapi..dia x cakap depan korang..nnt balik baru dia kutuk)..hehe..kalau dia campak begtu..maksudnya...korang belikan dia beg pakai 2 kali terus koyak r tu..hik3...
sama jugakla dengan kasut...tengok kasut dia dah lama...belikanlah yg baru...
sebab bila korang belikan barang2 camtu kat dorang..maksudnya korang dah tunjukkan yg korangtu prihatin sebenarnya kat dia...sebabtu dapat nampak baju,beg,kasut dah teruk...

lagi..hint ke2...ni adalah benda yang korang kena tau...
oklah..kalaulah kata korang g shopping dengan GF korangkan??
tiba2 time jalan2tu...GF korang duk belek 1 bendani..xkisahla bajuke..kasutke..begke..apake...
pastu korang cakap nakke??
then dia jawab xpelah...x nakkekan...
then korang terus blah dari tempattu...confirm2 dia akan merajuk pas2..tengoklah...
weyhh..kalau pompuan duk belek benda2 camtu..maksudnya dia teringinlatu...
tapi..dia x nak cakap depan2 dia x nak...kalau dah belek lama...dia nak la tu..x kan dia belek2 sebab nak tengok jahitan dan kekemasan barang2tu??
xde beb..haih...kaum lelaki selalu x paham...
pompuanni..kalau dia  cakap x nak...dia naklatu(ikut keadaan....kang korang ingat asal semua x nakje ingat nak...mampuih..hehe)
p/s: kepada kaum hawa...kalau balak korangtu x de duit..jgn gedik2 ngada2 nak mintak bnda mahal2 ea...



hint ke3...kalau kata birthday dia dah dekat..kadang2 dia bagi hint tau nak apa..
tapi...lelakitula masalahnya...x ingat tarikh hari jadi dah 1 hal...nak dapat tangkap dia nak bagi apapun 1 hal..
tapi..korang kaum pompuan x leh salahkan kaum hawa tau...
sebabnya...mengikut kajian...kaum lelakini...dia lembab dalam tangkap2 benda2 tersiratni..kecuali benda2 kuning...soo...korang kena terus terangje..cakapje bday nak apa...kalau dia LAMPI(lambat pickup)...kesian r korang..hehe

hint ke 4...
pe lagi ek??herm...kalau korang nak jd romantik??
pe kata korang tengokje citer korea@jepun....confirm korang boleh dapat idea camne nak jadi romantik...ea..korang ingat budak pompuan suka tengok citertu saje2ke r??
x la weyh...dorang nak tengok citertu sebab couple2 dalamtu semua cute2..
soo..korang ikut r...mesti dorang sukanya nanti....

hint yang ke5..pompuanni..dia suka suprise...sape x suka suprise...
soo..pe kata korang hadiahkan dia...papejela...yang comel2..pompuankan suka benda comel2..
soo...korang hadihakan la dia..
x yah tunggu hari penting baru nak hadiahkan..
kalau kata korang keluar g jalan2...tiba2 nampak benda2 comel yang dia suka kumpulke..dia suka pakaike..belikan je..kalau xpun..korang dia ajak kluar g tempat dia x nah g...suprise gaktu...
confirm dia senyum lebaq punya..hehehe...

pe lg ek....senang camni la..kalau orang ingat..orang letak lagi ea??
papepun....memang lelaki malaysia kurang romantik...
dia???
setakatni...suka3..hehe..poyo3..=p
k la...da...
salam frens..=)

4

present 1ST best x ek???


akan ku berjalan seperti ini masa dipanggil untuk presentation nanti..(xde maknanya!!)


present 1st!!!....
eh2...jap2..tuk apani??
haa...actually...kitorang...kena present 1st tuk subjek EDU 3034...(pengajaran & pembelajaran kot)..hehe...
**apala nama subjekpun x tau...hehe...

wokeh..kita kena present first...sebab...kita duk depan sekali masa kelas...tula...gatal duk depan..(sedangkan duk depan sebab datang lambat..depantuje yg kosong)...
*nampak sgt org ramai x suka duk depan..hehe

sekarangni....kita nak bincang ckit(chewah...bincang konon..)..hehe
kita nak bincang the pro's and the cons kena present first....
**bajet cakap org putih...korang faham x ni???
pro's tu professional...cons tu kelalang kon...

hehe...gurau2...korang mesti tau ah ayattu...kalau x tau..wat2 tau..hehe...

pendapat oranglakan...
the pro's ialah....
* korang dapat wat first...soo...cam leh berlagak ckit r..(manyak r bendani pros)..hehe..
* oklah...korang wat awal..pastu..dah lega..x yah nak sibuk2 nak wat nanti...actually boleh terus proceed dengan esei...dah siap..muahaha...gelak sama group last..(berlagak jap..)..hehe...gurau2...
* apa lagi ek??...haa...biasanya orang present firstni..dia jadi penanda aras tuk presentation..kira orang akan comparekan kita..contoh camni..group 1st aritu lagi best dari group 2ndni..hehe...
* pe lagi ek??...tuje kot....haa...biasanya korang present first..orang akan beri tumpuanla..soo..fames di situ!!..(perasan!)
* disebabkan lecturer kitorangtu baik...dia cakap...markan presetation diberi berdasarkan budi bicara..(sebab dia kesiankan kitorang yang dapat 1stni..bagus x??)..thanx En. Ishak..=)


the kelalang cons dia pulak....
* korang kena wat keja awal2la...tapi baguspe...sebab first2 kan tengah x buzy lagi...(ni pro's ke cons wei??)
* lagi..korang akan sentiasa dicomparekan...normallatu..
* lagi...biasa bila orang tengok korang punya presentation..orang lain akan dapat idea tuk wat lagi hebat dari korangla...mungkin dari xde bunga api masa presentation..tup2 ada...(nak suh dewan kuliah meletup apa??)..hehe...
* pe lagi ek...sebab korang present first...sooo..korang x tau nak present camne...weyh..kita cakap camni dah cuak wei...

rasanya tu je kot...de pape lagi..korang tambah2la kat komen ek..hehe....
sibuk tulis2 kat blog..teringat yang power point x buat lagi..pe lagi...
daaaa..!!

p/s: wish me luck this wednesday!!
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top