36

Saya GREEN SYNDICATE???



Friends are like the colour pencils ,
they colour our lives ,
I may not be your favourite COLOUR ,
But hope you will need me some where to complete ur picture 

(Xde kena mengena dengan entry. Hehe. Ye ke??)

Semua orang ada warna kegemaran dia bukan? Saya pun ada. Saya rasa saya punya warna kegemaran ialah purple + pink. Tapi mungkin lepas ni saya kena fikir 2 kali bila orang tanya apa warna kegemaran saya. Kenapa?

Haritu housemate saya Mira bertanya,

“Aina, aina minat warna hijau ea?”

Saya balas,

“Eh, kenapa mira tanya macam tu? Ntah. Kita rasa kita suka warna pink dengan purple.”

Mira kemudian bercakap,

“Sebab aina nampak macam banyak barang warna hijau je. Tapi aina banyak baju warna purple dengan pink kan?”

Saya terus pandang barang-barang saya, kemudian baru saya tersedar,

“Haah. Kita banyak baju warna purple dengan pink. Tapi....aah, kita suka warna hijau jugaklah.”

Saya suka warna pink + purple. Ya, baju kurung saya banyak warna purple dan pink. Hijau boleh dikira dengan jari. Tapi bila tengok barang kepunyaan saya, saya rasa barang yang berwarna pink dan purple boleh dikira dengan jari, kerana warna hijau memang melebihi barang berwarna purple dan pink. Tiba-tiba bila cek, aik, macam xde je barang warna pink dan purple. Hehehe.

X percaya? Mari lihat barang-barang hijau kepunyaan saya.

Barang pertama + kedua:

Pencil box tu saya pakai sejak 4 tahun lepas. Pencil tekan tu pulak pencil tekan favourite. Kalau hilang saya cari bagai nak "rak" dalam bilik.

  
Barang ketiga:

Masa beli tu ada warna merah, biru, hitam, oren, hijau. Tapi saya pilih hijau tanpa sedar. (Yelah tu. =.=)


Barang keempat:

Tengok, saya suka warna hijau rasanya.


Barang kelima + keenam


Saya beli berus dulu, yang baldi tu kakak saya Tira yang pilihkan. Tengok-tengok hijau.


Barang ketujuh + kelapan:

Ni berus gigi saya. Haritu saya beli berus gigi baru, bila tengok, laaa hijau lagi!  Penutup berus gigi tu saya beli asing, tapi time beli, saya ambil sebab suka warna hijau. Hehe

Barang kesembilan:

Ok, mungkin memang saya suka warna hijau.


Barang kesepuluh:

Saya pakai spek sebenarnya. Tapi saya pakai waktu kuliah ja kalau x nampak.  Bekas spek saya sangat kebudak-budakan. Kawan saya cakap comel hijau tu, tapi sebab nak mengajar mulai minggu depan, jadi saya terpaksa tukar bekas spek buat sementara waktu. Kalau budak-budak nampak malu giler.

Bila lihat warna-warna hijau ni teringat pada kawan saya yang minat hijau. Ya, teringat pada dia sebab dulu saya rapatlah jugak dengan dia. Sekarang, saya sedang mencari kemesraan yang hilang itu. Eh minah ni, jiwang pulak. Hek3.

Saya teringat masa Along saya kawen dulu, dia pilih warna purple. Masa tu mama saya sibuk cakap,

"Nanti adik nak kawen, pilih warna gold lah. Ke coklat-coklat sikitke."

Saya balas,

"Mama, kita lambat lagilah nak kawen. Belajar pun x habis lagi."

Dalam hati waktu tu:

Nak warna hijau + pink. Sila lihat kegatalan dalam hati. Hak3.

Ok lah, saya x nak mengarut panjang-panjang. Sebab hari tu pergi Pesta Buku saya beli 4 buah buku. Jadi, sekarang mahu pergi baca.

nota kaki: GREEN SYNDICATE tu saya pinjam dari blog SZ. Hehehe. Nama blog lama dia sebelum dia tukar nama. Hehe. Solihin cakap dia suka warna hijau. Entah-entah dia banyak barang warna pink , =P. Hehe, gurau eh Solihin! =D

36 korang POT PET:

nelly said...[Reply comment dia please]

wah ..ni betul2 minat hijau !

Along Tapa said...[Reply comment dia please]

aku lak benci gila kaler biru...tapi barang aku banyak warna biru....

mungkin ada kena mengena dengan Johorian Blue Blood kot....

Gorengbaek - Apsal orang ni jam lagi mudah dapat penyakit?

Hangit Habis dah - Kenapa ko selalu meninggalkan aku??

Kerat Senget - My Own Path

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...[Reply comment dia please]

perghh..sume nak hijau je..nanti parti politik plak nce?..keh3..gurau je =P

amirah said...[Reply comment dia please]

yess u memang kaki HIJAU hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@nelly:erkk..hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: Johorian Blue blood? Saya org johor gak. Tp 1st time dgr. Hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@muhammad iqbal hakimi bin tahir: errr. yg tu x tau. Saya daftar undi pun belum. Hehehe...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@amirah: tp lawa pe hijau. Hehehe..

nazirulhazwan~ said...[Reply comment dia please]

nampak sgt orang pas ni.hahaha

Ini Kisah Tia said...[Reply comment dia please]

haha ! alaa , yang hijau tu kebanyakkannya tak sengaja dibeli kan . so , tak semestinya suka . hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@nazirulhazwan~: uish, yg tu rahsia. Hek3..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Ini Kisah Tia: dr segi baju mmg saya kureng baju warna hijau, dr segi barang..saya rasa saya suka warna hijau. Hehehe..

iqbalsyarie said...[Reply comment dia please]

Wau!!! saya suka hijau juga, tapi takdelah sampai mcm kamu =.='

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

ok.. fine..
entry ni buat sy terharu... T_T
kita berdamai balik ok.. huhu...
sory.. sory.. sory..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@iqbalsyarie: perluke buat muka pelik macam tu?? :P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: akhirnya! Yay, lega. Kita kawan ea? =)

raihana said...[Reply comment dia please]

saya pown mnt warne pink and purple..
tapi xbnyak pown barang warna tu..tak semesti nya kena ade banyak barabg warne tu kan..hehe..
suke tngok warna tu warna lmbut..
=)

zaty luvlianncezzz said...[Reply comment dia please]

hijau?? aneh.hehe.ok la.zaty ske kaler gold.

Mari menghayati di cni
korang buat belog utk apa?

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@raihana: betul2, cuma saya x expect sebenarnya yg saya suka warna hijau sampailah kawan saya tegur...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@zaty luvlianncezzz uu...kaler gold, nice.. :)

zarra nazura said...[Reply comment dia please]

HIJAU comel gak la..heheh bekas spek 2 yg cumel..heheh

mie said...[Reply comment dia please]

macam tu ye...
gue suka apa ye?
eheeeee

gigiAriEma said...[Reply comment dia please]

wahhhhh..gigi pun minat ijau gila2!!
yuhuuu

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

hahaha.. kes tak perasan kaler apa yang diminat ni..

kaler hijau lebih menarik. tapi purple ok jugak.. err..

shahjiehan said...[Reply comment dia please]

ehem3


igtkan adeapa2 td ngan sz

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...[Reply comment dia please]

tak kisah kaler apa tapi kaler pink terang mmg tak gemar...

suka kaler hitam putih :)

zaty luvlianncezzz said...[Reply comment dia please]

Mari menghayati di cni
mentua vs menantu

tiba-tiba said...[Reply comment dia please]

hijau warna kesukaan nabi....sekian..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@zarra nazura: bekas spek tu mmg comel..hehe..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@mie:haaa, cpt fikir...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@gigiAriEma: sep-sep!!

hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@ASaDa RyutaRo: ok, pink ditolak.. ;D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@shahjiehan: hehe..kitorang kawan je.. :)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE: akak tgk pun dah tau mira x minat pink...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@tiba-tiba: saya tau..pnah baca kat blog SZ...hehe

Naddia said...[Reply comment dia please]

tak suke wane kuning tp ramai kate akk seswai dgn kuning...herm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top