TraUma dengan PemINta SedEkah???

wooooooooooo.....aaaaaaaaaaaa....takut..trauma...
haa...apa cer??...serius..pengalaman yang agak menakutkan..betul...korang x tau betapa takutnya kita....*(orang mesti cakap apa bendala budakni...x citer dah takut2...hehe)...ye2..nak citerlani...

k...tadi...afterje test termodinamik...kitorang semua dah plan dah...nak g cari rambut palsu kat pekan...sebab rambut kitorang semua dah terbakar secara tiba-tibanya kat dewan peperiksaantu..serius wei....soalan dia....pergh...semudah ABC...cam lagi senang dari kacang....ahakz....soalan dia..if korang nak tau...banyak giler pengiraan dia....pengiraan dia terlampau banyak..mana boleh bagi banyak sangat pengiraan..dahla test 1 jamje...

lainla kalau pengiraan cam 1+2=?...itu bagila segedebuk mana xpela...ni..cam apaje pengiraan tadi...haih..k2..back to the story of terkejut..jeng3..korang ingat kita terkejut sebab test tadike??..aish...xde maknanya....=p

ni adalah citer sebenar...after testtu..kitorang g la pekan..agak ramai gak budak fizik yang pegi...
kita pegi sebab nak amik gambar konvo along...nasibla g dengan biha...kalau x...haa...nilah citer dia...

kita dengan biha g cari payung(biha nak beli..skang kan musim hujan)...sooo...pegilahkan satu kedaini..digelar kedai BIG 10...orang kat ctu ada 10 orang..dan semuanya memang big-big belakalah...haha...patut kedai BIG 10..muahaha..=p..*gurau k....

sooo...dah sampai kedaitu..orangpun belila sarung tangan...afterje bayar...orang alihla..tup2(betul2 sebelah orangni)..ada peminta sedekah(lelaki tau)...haa...dia cam dah targetje orang yang bayar kat ctu....yang paling takuttu...dia tenung orang sambil hulurkan bekastu(sebab dia nampak kat tangan orang ada baki duit bayar tadi)...dia tunduk ckit tanda suh bagi dia duit...

pas2...orangpun cam nak bagi...sebab kebetulan bulan ramadhan(bukan time nije ek orang nak sedekah)...pas2..biha cakap...aina,jangan aina...soo..biha cakap camtu..kitapun x jadilah kan nak bagi dia...orangpun jalan wat x tau..tiba2(dari belakang)*kira dia ikut kita g mana tau x....dia gesek bekas dia kat baju orang wei...takut dah timetu...rasa cam ada orang raba2.....haaa.....ni baru ceot...pasni lagi cuak....kalau korang nak tahu..kita dengan biha wat dek..(jalan laju2)..korang tau...dia kejar...dia dahla tempang....dia kejar tau..haa...mana x cuak..muka dia dahla menakutkan....(time dia kejartu rasa cam ada hantu kejar)..aish..

korang bayangkan camne perasaan orang tadi???...rasa cam ada orang gila kejar...takut giler...rasa cam jantung tercabuttu..rasa cam memang dah tercabutla tadi...ni duk gam balikni..=p..*poyoje..serius wei nasib bukan orang gila yang kejar tadi..pas dah kejartu..barulah pekerja kedai BIG 10 tu tanya kenapa jerit2ni..orangpun cakaplah ada orangtu kejar..

masalahnya di sini ialah..pekerja dia ramai...tapi....bila peminta sedekahtu masuk..sorangpun wat dekje...geram2....aish...memang kita x nak pegi lagi kedai selebettu...eeeeeeeee..tapi..serius wei..kita trauma sih..takut giler nak pi pekan pasni...takut jumpa lagi peminta sedekahtu..camneni??..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s: pengajaran dia kalini..pas bayar terus masuk duit dalam beg duitke atau jangan pegi kedai BIG 10 tu lagi???..hermmm...

1 korang POT PET:

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

peminta sedekahtu cam cina ada..melayupun ada...yg pasti..menakutkan la senang citer....huh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top