0

AntaRa Jadi BaLik RayA Dan X jaDi???

salam...haaa...nak tau?? arini..orang balik kampungg...yay2..hehe....
orang balik mana ea??? balik klangje pun...skang jam menunjukkan pukul 6.06 pagi...bas ku pukul 8.30 pagi....

sebelumni ingat nak tulis pasal jamuan bukak puasa dak fizik..haih..last2..x sempat..buzy beb..dah nak rayala...baru buzy**memangla buzy..dah waktu tuk hantar assignment..(nampak sangat baru nak buat)..ahakz..

haaa..sooo x leh la nak tulis banyak2..cuma semalamlakan..dak2 upsi yang kebanyakannya nak balik kelantanlakan...tunggula bas depan KUO(kolej ungku omar)...sampai pukul bape x taula...yela..bas mestilah x sampai on-time...lagi2 dengar citer rayani jam beb...

sooo...semalam..dalam pukul 12.30 tengah malam..nampakla...budak2 yang duk bahtera..duk tarik beg masuk umah balik...haih..apa kes??

dengar citer..bas dorang x sampai lagi..sedangkan dalam jadual bas dorang kul 9.00 malam..pergh..kesian giler tengok muka dorang semalam..cam nak nangis oooo...yela..mana x nya...dah bajet bas sampai kul 9.00 malam..tunggu sampai kul 12.30 malam x sampai2..
last2 mestilah bajet bas x sampai..pastu..mestilah dorang nak balikkan..tido..x larat wei tunggu..dengan hujannya lagi semalam...dugaan..haih..

tba2...dalam kul 1 lebih gitu..dengarla bunyi bas baru sampai...masalahnya..budak yang dah balik umah balik taditu camne??haih..no komen...yang pasti..kesian beb..haih...nasib2...kalau orang...dah call mama dah...hehe..**mama, bas xde.....confirm mama datang amik..hehe



adakah highway akan jam macam ni?? confirm!!!


soooo..orangpun x nakla fikir lagi...ni tengah nak get ready tuk balik padang jawani...jeng3...hehe...
soo..kepada kawan-kawanku....kepad semua orang..di sini..orang nak wat pengumuman...yang...hehe..**ayat x leh blah...

orang nak cakap..SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR BATIN...andai kata orang pernah terlepas cakap...tersakitkan hati tanpa niat...sebab wat lawakje kadang2..takut orang lain terasa...diriku minta ampun ea....

jadi..kepada semua dak2 UPSI...balik kampung lek lok...jangan seronok2 sangat..chewah...papepun..have fun kalini..assignment jangan lupa..sambil korang wat kuihtu belek kejap2 jadilah..poyoje..=p**adake orang nak wat camtu??

oklah...x nak tulis panjang2..kang daripada citer tadi bas xde...yangni kang jadi bas ada..tapi budak lewat..haih..ala..kalau x dapat balik..suhlakan mama amik....hehe..

k la..nantikan entry lain ek...da..salam...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR BATIN!!!


**patut baca kat upsi kini 200 budak upsi nak g kelantan kena tipu..kesiannya....haih...

2

i MISS my ZAmAn KecIk TiMe....

salam..hehehe....wokeh2....x nak cakap pape..orang terus citer ea camne leh dapat gambar dibawahni...hehe

al-kisahnya bermula pada bape ari yang lepas bila sibuk2 melayan laptop(cari bahan wat assignment)..hehe..tiba2..tup..tup...tup...

laaa...apa kes pulak tup..tup..tup..nikan??
hehe..email yang baru naik (ala..yang boleh tengok through ym tu)...haa...yangtula...
ayat emailtu berbunyi..**ada bunyila pulakkan..

Facebook: nor nadiah tagged a photo of you

dalam hati..aish..gambo apa la pulak alongkuni tagged kan??
pe lagi..terus bukak fbni..hehe..tengok2..pergh..this is my gambar...
aish..adalah gambar poyo2...tapi..2 gambarnije yang x poyo sangatla..**orang rasalah...

soo....korang yang nak tengoklakan gambar orang yang comey dan tah pape tah bolehla tengok...hehe..

aish...gigit ke hisap jari gue x taula orang wat pe..hehe


pergh..rambut kerinting u...hehe...x ingat r kat mana timeni..tapi...orang ingat skirttu...haha...yang laki2tu sedaraku...yang pompuantu..anis..sedara gak..hehe...
pesal kita comel ek timeni..wakakaka...

k..next picture...timeni dah besar ckit ooo....x tau kat mana..tapi..along cakap kat umah nenek sambut bday my sis..atira...hehe..perhatikan riak muka wajahku yang agak kepoyoan.**ahakz..


actually timeni kalau tengok tul2, tira kena make-up tebal giler tau x..hahaha...pesal orang wat muka camtu ek??...pikir2??...herm..
.

aish....semua orang tengok kamera orang entah pandang mana x taula...hehe..muka cam apaje timeni..hehe..**ehemm..comey gak ea..=p

oklah...tujelah 2 keping yang lulus masuk blog ni..yang lain..tersekat..hehe...
aish..tiba2 ku rindu zaman kanak2ku...teringat r dulu curik anak ayam..lagi kena kejar lagi dengan ibu dia..hehe...banyak kenangan..

k la...nak siapkan assignment ada masa pulak nak edit blog..hehe....da...salam..
pasni orang citer pasal ari berbuka dak fizik ea..insyaALLAH....salam..

p/s: really miss those time..=)

2

BaJu RaYaKu+MaMA = sape ExCitEd??


haa...sooo...kalini..confirm2lakan dah tau dah nak citer apa....wokeh2...korang dah penat puasa...confirm2lakan pas2 nak raya....sape x nak raya..citer ckit??..xdekan..suma nak rayakan?????

haa..so...citer kalini...tentang mamaku yang x habis2 cakap pasal baju rayaku....mama..mama...cam mamaje yang excited dari kita??..haaa...wokeh...serius...cam mama yang excited dari kita...korang tengok ea nape kita cakap mama yang excited dari kita....

al-kisahnya bermula bape ari yang lalu....dapat msj from my mom dalam kul 8 lebih(pagi)..cakap...

adik...baju raya adik dah siap....and kita balas..ye...

and malamtu...mama sms lagi...cakap...

adik...baju raya adik ada 4 pasang semuanya....**timeni x balas...sebab nanti confirm2 mama akan cakap lagi pasal baju rayatu...

and esoknya...again...mamaku sms lagi pagi2 buta....

adik..baju adik dah siap 4 pasang lawa semuanya.....

**aduh..mama...x yahla cakap camtu...i segan u...hehe...terkantoi sudah baju rayaku bape pasang..ahakz...

and tengah haritu pulak..mamaku call....**confirm2la kan nak cakap pasal baju rayalatu......

mamapun call lah.....

mama: adik..baju raya adik dah siap...
me: ye mama,orang tau...dah 3 kali mama msj...siap ayat bm lengkap selengkapnya...mamani...
mama: baju adik dah siap lawa...kaler maroon, kuning campur krim, biru batik, dengan purple
me: ermm..baju along dah siap mama??
mama: dah..semua siap dah...
me: mama,nanti kita nak beli tudung..along X aci aritu mintak papa duit lebih....
mama: haaa..mintaklah...
me: yes..x kira..nak mintak gak...


k..dialogtu cam dah overje..hehe....

tapi..kalau korang tengok memang nampak my momje yang excitedkan pasal baju raya orang...**sebenarnya....kalau korang nak tau...mana mama x excited....semua baju raya orang mama yang pilih...along dengan tira pilih sendiri...along cakap baju orang taste orang tua...haih...tu yang mama duk cakap lawo2...sebab mama yang pilih...

xpe2..nanti orang tengok baju raya kita camne...xkanla semuapun cam orang tua...tapi..along cakap...yang kuningtu ye...yang laintu..kureng ckit...huh..sajelatu wat orang jelez...mentang2la
dia pilih baju raya dia sendiri..xpe2...kita tengok nanti time raya...

p/s: x sabar nak balik raya==>>>sebab nak tengok baju raya..ahakz...


**baru call along....adake patut dia cakap baju raya orang ada gambar pokok pisang??..biar betul??..adake orang jual kain camtu lagi???..mama...x nak pakai baju camtu...huhu

5

SaLaH SaPe????

ni adalah gambaran sejibik cam kesni..serius...cayolah cakap den

salam....haaaa....mesti korang tertanya-tanyakan apasal pulak orang letak gambarnikan??....apa kes letak gambarni...haa...ok2....citerni hampir melibatkan kematian dak upsi..jeng3...biar betul???..lagi teruk dari H1N1...hehe...ok2...x nak mengarut lebih2...kita tengok apa citer sebenar kalini ek...

wokeh....pada puasa yang ke3....dah lamatu...(kena faham ea orang very buzy da muzy)..hehe...orang adalah kelas kat taman bernamkan....sooo...nak g kelas tu..paham2la...bas bukannya banyak...sebijikje pun...soo...sape lambat..tata...sooo...orangpun tengok jam dah nak kul 10.30..dalam hati cakap...kena naik basni..kelas kul 11...

sooo...orangpun(ditemani zai) jalanlah dengan penuh sopan menuju ke bas yang paling hujungtu...soo....timetu..orang tengok bastu dah full..orangpun xdela terkejut beruk sangat bila kena berdiri di tepian tangga bas..tu normallatu...dah menjadi lumrah kehidupan..ahakz...

time orang berdiri kat tangga bastu..confirm2lakan maksudnya dah penuh..dah x leh sumbat...tiba2 datangla sekumpulan pompuan2 yang nak masuk gak dalam bastu..dia kata..suhla orang kat belakangtu belakang lagi..timetu dah punya padat giler sih timetu...memang dah x leh nak ke belakang lagi....soo..akhirnya..jadilah adegan cam dalam gambartu...

1st-1st rasa cam xpelahkan...rasa sardin sekejapje...yang paling x tahan...pergh...pak cik bastu x tutup pintu....sebijik cam gambar kat atastu...cuma bas atastu lawa ckitje dari bas UPSI...haa....serius...x caya??...memang pak ciktu x tutup pintu...dia cakap..pintutu rosak...memag rosakpun...duk bunyi ceng2...(menyampah aku)..hehe


tiba2..dengarlah salah sorang dak pompuan yang baru masuk tadi tanya...pak cik...nape x tutup pintu...pak ciktu cakap pintu rosak..sape suh awak berdiri kat tanggatu...pergh...cakap camtu...seolah2 nak salahkan student yang berdiri kat ctu...padahal dah penuhtu jalanjela....boleh lagi dia bagi student masuk dalam bas yang pintu dia dah rosak...pergh...

bastu memang selamba badakla dia jalanje...x kisahpun student penuh cam apa...serius..ni bas penuh lagi padat pertama yang kita pernah naik kat UPSItu....korang gerak ckitje dapat rasa anggota badan manusia..gerak cni terlanggar..gerak sana terlanggar...kira korang kena statikla senang...1st time naik bas bepeluh-peluh....haih...

ok2..sambung citer...pak ciktu dah tau yang bastu penuh sesardinnya...dia bukan nak bawak pelan2...dia pecut cam tengah bawak keta michael schumachertu....timetu..serius..takut wei...bukan apa...kalau tercampak camne..nasibla orang duk atas ckit...yang problemtu kat dak2 pompuan yang betul2 kat tangga cam gambartu wei...

siap dorang peluk erat giler....takut tercampak...nanti tercampak x sempat raya pulakkan...siap ada abangtu(duk atas ckit)...cakap...sesungguhnya ni adalah puasa ke3 korang yang terakhir kat dak2 pompuantu...pergh...terus meleleh air mata(dorangla...bukan kita)..**kita maintain cool beb..ahakz...dahla berpeluh satu hal...nangis lagi??....aduh...**ehem..sebenarnya...akak2tu xde la nangis..dia cakap camni...pak cik...saya x nak mati pak cik...saya nak raya..hehe


**pas daktu cakap camtu...pak ciktu pelankanla bas dia...hello..haram dia nak pelankan..dia pecut lagi adalah...(cam memang nak suh daktu tergolekje)..hehe

soo..kitorangpun sampai dengan selamatnya lah kat taman bernamtu..tapi..persoalannya kat cni...mana boleh pak cik bastu wat camtu...sape yang salah kat cni sebenarnya??
**pak cik bas yang kejamtu??
**dak pompuan yang dah tau dah penuh nak naik gak w/pun dah tau penuh??
**pihak UPSI yang x prihatin sediakan sebijik basje tuk ke taman bernam


korang rasa salah sape???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top