5

BunYi NI...NO..ambuLans Kini TidaK bOleH diperCAYAi lagi...


ambulans....apa kes pulakni??
haa...aritukan..aritukan...orangpun baliklah ke rumahku di kluang..
masa baliktu pulak..
ada wat road block..
aduyaii...polisnikan..
time raya ke..x rayake...samaje..
kita x kisahlakan sebab bukan kita yang drive..hehehe..**wink2...

x leh caya tul....

sooo...masa wat road blocktukan...elokje..xde bising2 papekekan..
soo..dah lepas road blockni..
adala ambulans kat belakangtu...
masa road block tadi..xdepun NI..NO...NI..NO...
bila dah lepasje road block..
dia terus on bunyi NI..NO..NI..NO..
apa kes??
jeng3.....

haa....tiba2kan...
korang tau ada mayat tergolek keluar dari ambulanstu....giler ahhh..dah tergolektukan..mayattu masuk balik dalam ambulanstu balik..
ehem....saya sudah mula mengarut...
apa daaa korangni...confirm2kanla kalau ada mayat tergolek dah keluar paper dulu..
apa daaa...
ok2..sambung citer sebenar...
dah ambulansnya duk NI..NO..NI..NO...
confirmlakan kiorang ingat dia nak bawak orang sakit cepat2 pegi hospital biar mayattu tergolek
kat sana...hehe

soooo..dengan lajunya ambulantu bawak...
bagaikan ingin mengalahkan michael schumacher di litar sepang...hehehe..
dalam ketatu...my mom,dengan along...cakap..
"eleh..dorangni kadang2 bukannya nak hantar orang g hospital..tapi, sajeje nak bunyi NI..NO..NI..NO.."
tiba2 masa tengah cakap2tukan...
ternampakla ambulanstu berhenti amik minyak kat stesen minyak...
hek eleh...poyojekkk...
nak amik minyak tapi pi bunyikan hon2 diatu...
boleh pulak kalau kata ada orang tengah nak mati2 kat dalam ambulanstu dia sedap2 leh amik minyak...
boleh pulak...soo..confirm2 dia saje bunyikan ambulan diatu sebab nak amik minyak...

SOOO...the conclusion is??
===>> soo..ingat... kalau bunyi NI..NO..NI..NO..itu bukan lagi bermaksud ada orang hampir mati..
tapi petanda..ketepi...kami kehabisan minyak!!!

5 korang POT PET:

amirah said...[Reply comment dia please]

haha...hampeh punya ni no ni no

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

memang hampehpun!!

MR.H said...[Reply comment dia please]

haih....

nasib mayat tu cuma tergolek jer...

klau trcampak.....kan ke naya si pembaca...=p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

wekks...=p

MR.H said...[Reply comment dia please]

hahaha....=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top