18

Muka SAMA = PASANGAN BAHAGIA???


Pernah terdengar x orang tua cakap, kalau muka pasangan kita sama, maksudnya memang ada jodohla. Ada jugak yang cakap akan bahagia sepanjang hayatlah, macam pinang dibelah kapak lah. Hehe. Macam2 lagilah. Terdetik nak tulis pasal bendani sebab aritu bukak FB, and sorang classmateni sudah terkeluar akhirnya title bukan its complicated, widow mahupun single, tapi “in a relationship”. Kuang3. 

So, on the spot dia tukar title, on the spot jugak dia tukar profile picture. So, dapat agak profile picture dia apa? Oh, maaf. Bukan gambar cincin kawen , bukan juga gambar pelamin yang lampu lip lap lip lap itu, tetapi gambar dia bersama si dia. Yup, dengan si dia. Tapi, bukan gambar peluk2 manja, bukan gambar rapat2kan muka, tapi gambar yang diedit sebelah2. Kira dia combine 2 gambarlah senang citer. 

And what a coincidence? Cuba korang teka? Muka pasangan dia bukan muka macam Adam dalam citer AdaMaya, ataupun mana2 lelaki yang hensem.(Ayat ni macam nak cakap yang bf dia x hensemje? eheh, sila abaikan ayatni). Hehe. Tak kisahlah kan boyfriend dia hensem ke x kan? (ni ayat nak sedapkan hati pulak) Yang penting, muka boyfriend dia, sebijik muka dia tu!!.  (x taula kalau dia edit guna photoshop pape pulakkan) sebab kadang2 pandangan mata boleh menipu. Hehe. Tengok kali pertama nampak macam adik-beradik, tengok kali kedua nampak macam kembar. Kali ke3 x berani nak tengok takut nampak benda lain. Hehehehe.

Ok, berbalik pada cerita muka pasangan sama itu akan bahagia, kalau kita tengok dulu, muka mawi dengan ex-fiancenya dulu orang cakap sebijik, cuma kening ina tumbuh terover ckit. Hehe. Ok, gurau jek. And last sekali semua tau apa yang berlakukan? Dorang berpisah dan kini 2-2 bahagia bersama pasangan masing2. X tau sejauh mana kebenaran bendani. Tapi, kalau kata memang betul muka kita sama dengan pasangan sape x suka ye x? Weyh, kalau orang cakap muka sebijik dengan pasangan mau x kembang sebunga. Masuk bonet kereta pun x tentu muat tau. Ngeh3, terover sudah.  

Jadi, di sini ku kepilkan beberapa gambar tatapan kamu semua, yang mungkin sama tapi x serupa atau mungkin x serupa dan x mungkin akan sama, tetapi bahagia. Hehehe. Ok, roll over.

-
-
-
-


Pasangan: Katie Holmes & Tom "kurus"
Orang cakap muka dorang sama giler, sebabtu beza 16 tahun pun dorang kawen jugak.



Pasangan: Beyonce & Jay Z
Yang ni kalau cakap muka sama, disyorkan korang pakai spek mata tebal 3 inci tu. hehe. Buat masani orang cakap dorangni bahagia, lambat laun x tau lah.



Pasangan: Heidi Klum & Seal
Heidi Klum yang jugak model + host projek Runaway berkahwin dengan Seal pada tahun 2005. Dah ada 2 anak x silap. Muka sama? NO komen. hehe.Papepun, dorang nampak bahagia.=)

Ehem, korang punya pasangan muka sebijik cam korangke? Ataupun kategori saya kena pakai spek mata gedabak bila korang cakap memang sebijikla. hehehe. Sila jujur ye.

p/s: x nak cakap pasal kahwin artis Malaysia, sebab orang kita selalu cakap " artis Malaysia selalu kahwin cerai". No komen.

Nota kaki: Tersangatlah buzy dengan assignment akhir2ni. Huhu.
image signature

18 korang POT PET:

zaza said...[Reply comment dia please]

waaaa... pic yg last tu nk tgelak, tp tahan jer la...
kalo zaza, ramai yg ckp muka kitorg sama.. mgkin la ade iras-iras ckt, kenal plak mmg dr kecik... alhamdulillah, tahun ni dh masuk tahun ke 3 perhubungan... doakan bkekalan... aminnn...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

waa...muka sama..syoknya.=)
erm, semoga berkekalan smpi korang kawen..sampaila ke akhir hayat...

p/s: tapi dorangtu happy couple tau...w/pun nak tergelak..

Roxy zai said...[Reply comment dia please]
This comment has been removed by the author.
Roxy zai said...[Reply comment dia please]

hahaha..muka saya dan pasangan dikatakan sama. insya Allah dalm 4 thn kami ke alam yg baru..^_^

MUKA SAMA
^__^

echah mashuri said...[Reply comment dia please]

huhu..sllu dgr cmtuh!
dulu muke ex org ckp same..
tp pts jgk..hiihi

zyana said...[Reply comment dia please]

hmm....mybe tol kowt teori tu...
tp kdg2 ikot jodoh gak....
sama muke ke x???
yg penting jge n pelihara hubungan agar bahagia ddunia n akhirat...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

Roxy: wahh//alam baru tu perkahwinanke??

diharap kekal sampai bila2..=)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

echah: mungkin x seiras sebijik kot...sebabtu putus..hehehe..papepun thanx komen..=)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

zyana: setuju..kalau x jaga hubungan muka sama pun..last2..jeng3...hehe...
thanx 4 da comment..=)

hiro said...[Reply comment dia please]

muka kita sama,,hiii..jom kwen.

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

ahahahahahahaha....sila pakai spek mata yg tebal punya naaa...=p

Zinedine Zaiddin said...[Reply comment dia please]

Remaja2 zaman sekarang memang asyik pikir hal2 kawin, cinta aje ek..hehe. Bab artis Malaysia tu..ada betulnya jugak. X habis2 kes kawin, cerai dan kawin cerai..

Anyway, kalau saling memahami..bertolak ansur, insya Allah bahagia hingga ke akhir hayat jua~

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

wahh...macam kena bom atom ni..hehehe..betul jugak apa yg ZZ cakaptu..

p/s: setuju dgn komen yg last sekali..=)

syAzAnA said...[Reply comment dia please]

selalu dgar cam tuh gak lah. kata orng muka sama, pjng jodoh. tapi cam betul jeh. sal ina n mawi tuh. muka xsama lah pulak syaz tngok. ina n suhaimi ade lah gak irasnya. haha. its my opinion. i think lahh. wee~

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

syazana: hehe...ikut mata masing2..hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...[Reply comment dia please]

pasangan last skali tu..

cm beauty n the beast..

huhuhu

AiN Z said...[Reply comment dia please]

emm.. entah bila lah saya nak dapat org yg muka sama dgn saya ni.. hehhe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

gadis: haha..lawaklah...

ainz: x sama kalau bahagia ok pe..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top