0

Orang Melayu Memang.......

SALAM MY FRENS~~ ^^ 



tajuktu...saya isi balik ye....
orang melayu memang x gosok gigi sebelum tido ehhhh???
gosok gigi??. bendani nak diikutkan, nampak normalje..memang normalpun...
tapi...sejak dulula sampai sekarang..
apa yang orang perasanla..orang melayu kurang gosok gigi sebelum tido...
kalau salah mintak maaf ye...

bukan nak mengata, tapi, since dekat sekolah rendah ke sek men ke matriks dan kini di UPSI,x ramai yang mengamalkan gosok gigi sebelum tido. Makin ramai yang duk kunyah makan jajan sebelum tido lagi adalah. Dengan magginya lagi, x masuk nescafe lagi.
Sama ada itu 1 kenyataan atau x, kita tengok sekejap lagi. Dan anda simpulkan ye. Ya, saya mahu komen dari anda ye....
orang citer ye kenapa saya berkata begitu....jom terjah!!

Situasi 1
di sek ren canossian convent
waktuni darjah 5 and kat sek timetu tengah wat english camp...
soo..kena tido kat sekolah berpatungtu confirm2lakan...
nape berpatung eh orang panggil??
sebab ada patung jesus besar kat sek tu...x suka..huhu....
ok..x nak cakap pasaltu....masatu, my chinese friend panggil pegi toilet malam2..
and i ask nak buatpe?? dia jawab..aina, gosok gigilah...
and i was like..ok...gosok gigi....
tapi balik umah still x gosok gigi b4 tido...

situasi 2
di sek men tinggi kluang
jap2...sejak bila pulak ada camping2ni....hehe
ok,fine...adalah kitorang g campingni masa form 5...
and semua orang yang waktutu confirm x gosok gigi coz bilik air dia serius jauh beb and sangat menakutkan bilik air dia...sebab berlubang kat atas..cikgu2 cakap...awak kalau g tandas, jangan pandang atas ye(sbb atas ada byk pokok)...kamu pandang nampak benda yang x sepatutnya cikgu x tahu... x leh blah ayat camtu..serius takut giler..huhu
kesimpulannya...semua memang x gosok gigi ahh senang citer waktutu..hehehe..

situasi 3
di kolej matrikulasi johor
disebabkan dah tinggal kat asramakan....
mula2 memang x gosok gigi sebelum tidur...tapi...
sebab roomateku selalu mintak teman dia pegi tandas malam2 sebab nak gosok gigi...
mula2 temanje, dia cakap "aina, kamu x gosok gigike??". Bila dah ditanya xkan nak jawab, "aah, saya x gosok gigi sebelum tido". confirm2 dia akan kutuk orang melayu pasni...hehe...
soo..orangpun terikutlah dia gosok gigi malam2...by the way, my roomate chinese ye...
and masa pegi gosok gigitu, yang gosok gigi semuanya chinese...
melayu kira ehem..kitajelah..hek2...poyo...
sejaktu...sampailah sekarang, memang kita akan gosok gigi b4 tido..
thanx angeline..ajar saya benda baikni..hehe

situasi 4
sekarang study kat UPSI....
and kat rumah sewa, malam2....macam orang jek yang gosok gigi....
mana x nya, housemate duk buat cucuk(cokodok ye) malam2..
siap bukak jajan pelbagai segala malam2, makan magi malam2...
senang citer asal malamje makan, asal makanje malam..hehehe..
pas makantu, pandang2, jeling2 xde sapepun pegi gosok gigi b4 tido...
soo...sekali lagi saya simpulkan bahawa majoriti orang melayu x gosok gigi b4 tido..
alasan malas itu normal, tapi...korang nakke gigi korang rosak?? ataupun, sebab gigi aku elok lagilah aku x kisah x gosok gigi b4 tido...


jadi, patut atau tidak saya simpulkan bahawa majoriti orang melayu x gosok gigi sebelum tido?????
ehem...yaa...kamu, ko gosok gigike x haa b4 tido??? kalau x, pa pasal x gosok gigi???
jawab2.....

0 korang POT PET:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top