0

Jujur atau tidak menjadi FOLLOWER???

SALAM MY FRENS~~ ^^ 

Bendani dah lama dah orang nak sebut, akhir2ni singgah 1 blogni dia sebut pasal bendani and rasa cam nak cakap gak. Ok, first before nak cakap pape..nak mintak maaf terlebih dahulu ye. This entry might hurt ur feelings…ok, straight to the point. Orang x faham dengan bloggers yang I follow u, u follow me k?? haisyooo….nak follow, followjelah. Why need kena mintak follow balik?? Of coursela bendani cam win-win situationkan. But, xkan sebab kita nak follower ramai kita follow orang and kita suh orang follow kita balik? haih..tu kira ok lagilah…ada yang cakap thanx for visiting, please follow me…eee…sorry kalau menyinggung sape2 ye…


tahulah ada yang “weyh, orang dah follow ko, ko followla orang balik”. Ask any blogger if ada x any blogger yang orang post kat dia punya shout box, “please follow me, I dah follow u, u follow me back k”…x pnah. Yang pnah, juz cakap camni, “ nice blog, gonna follow ur blog”. Tu je. For me, if you want to follow the blog, that means you want to read the blog, not bcoz nak suh dia follow balik tuk bagi follower ramai. Follower ramai, tapi blog x dibacapun x gunakan??


Dulu pnah dibicarakan gak pasal followerni, this guy cakap eleh, trend skang semua I follow u, u follow me back k. And orang balas, xkanla if dia follow 700 orang, dia expect 700 orangtu akan follow dia balik at the same time?? betul x?? Kepada bloggers2 sekalian, sila jujur dalam “mengfollow” blogtu. Korang rasa blogtu best, keep on reading the blogs by following them. nak sumbat suma dalam blog list x muatkan?? And kepada yang nak berkeinginan nak memenuhkan “follower list” dia, janganla paksa orang follow. Kalau blog awak org suka baca, automatically dia akan follow.


p/s: kalau pasni follower x bertambah, itu bermaksud I need to improve my post..hehe..lupa, need ur comments on this post. Korangpun bloggers gakkan?? amacam, biacarakan suara anda..hehehe

pesanan dari penaja: jangan marah2ye, sekadar teguran..-peace-


0 korang POT PET:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top