3

1 hari update banyak kali?

Salam 1 Malaysia..=)
Errr, nak cakapke x nak? Nak ke x nak? Ahh, cakapje. Oklah, post kalini pasal kita2ni. Ala, blogger. Bendani pernah disebut oleh saya dan housemate saya. Oklah, situasinya begini:

Situasi 1
Jalan2 dalam blog a.k.a blogwalking, tiba2 tengok post2 si blogger dalam 1 hari sampai ada 4-5 post. Check profil blogger, errkkk. Kerja di pejabat. Jap2, anda bekerja bukan pada masatu, macam mana boleh update post kat office? Curi tulang ea? Kalau nak postpun, xkan sampai 4-5 post. X de keja ea nak buat? Wahai blogger yang buat sebegini, ingatlah bahawasanya gaji anda x berkat. Kita dibayar gaji untuk bekerja, bukan update blog bukan? Kita waktu bekerja, bekerjalah, janganlah sampai nak update 4-5 post 1 hari. Kalau macamtu lebih baik jadi suri rumah boleh update sampai 10 post sehari. P/s: x pernah update post dalam bilik kuliah. Waktu belajar, belajarlah!

Situasi 2
Owh, situasi ke2ni xde pape. Normalje, x kisahpun. Faina, straight to the point. Oklah, bukan nak menyentuh hal sape2 tapi saje nak menambah bilangan situasi. Muahaha. Seperti biasa, blogwalking jugak. Jalan2 ternampaklah blog yang macamni. Wah, memang banyak sih budakni post dalam sehari. 4-5 post la jugak. Nak tau apa yang di postnya? Pagitu dia post “saya boring”. Petangtu dia update, “nak makan apa ea petangni?”. Malamtu dia update “selamat malam, orang nak tidoni”. Erkkk... x nak cakap pape, cuma bagi orangla, x perlu kot nak update 4-5 post kalau post yang anda nak tulis buat orang menyampah (bagiku). Tapi, blog kita adalah hak milik masing2, blog aku, suka akulah nak update hape. Kau suka kau baca, kau x suka kau tekanje butang X. Yes2, that’s is true. So, i’ll do the same thing, Faina will write what pops out of her mind!

Oklah, juz terfikir nak post bendani sebab ternampak lagi bloggertu buat camtu. Dah lama dah nak post, Cuma skang baru ayatnya tersusun cantik seperti ayat2 A.Samad Said. ( banyak ahh ko faina!) oklah, mau kemas rumah, peace. =)

3 korang POT PET:

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]
This comment has been removed by the author.
wanshah said...[Reply comment dia please]

ermm.. betul gak ape yang faina ckp tu. cz penah jadi kat diri saya. tapi skarang dah insaf. huhuhu.. kat tempat kerja, ape yang penting ialah siapkan dulu kerja kita. if takde pape nak dibuat, baru la curi² masa utk berblogging utk tidak membuang masa camtu jer. cz membazir masa tu kan amalan syaitan. sebelum terlupa, faina datang amik award kat blog wanshah tau. jgn lambat. nanti orang lain amik plak. =)

http://wanshah87.blogspot.com

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

hahaha.. ok2..

entry tegur menegur ea..

act ade gak blogger yang buat entry masa lain, lepas tu draft dlu, tgu masa sesuai untuk d post..

sbb kdg2 klu post waktu x sesuai, org x nampak entry tu nti.

hurmm..

yang entry pasal "dia boring","dia ngntuk".. err. yg ni mungkin dia nak jdkan blog dia tu sbg diari harian. kalau sudi nak tau kisah dia, just baca blog dia. :)

blog kita, kita yang mencorakkannya..

*komen oleh org yg xde diploma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top