3

Webcam ketika chatting?? Banyak kelebihan @......

Salam 1 Malaysia. Payah bila internet xde, tapi nak jadi blogger tegar. Aduyai. Ni pun terpaksa ku update di cc. Ok, tajuk kalini kemungkinan akan menyinggung orangtu kalau dia buat. Kalau dia x buat, dia akan chill out bebeh. Nak tau tajuk apa? Jom.



Ketikaku suka berblogwalking pada dahulu kala, adalah blog2 yang tertentu yang menceritakan kisah dia dgn si bfnya ataupun sebaliknya. And macam biasa, ada yang tunjuk kat blog dorang, kononya dorangni tengah berwebcam la...



Actually bendani dah lama terlintas dalam hati. (Cuma sekarang baru nak wat entryni)..hehe . One girl and one boy, webcam through ym, nak lepaskan rindu kononnya antara dorang ni la. Terlintas bila webcam2 camni, kemungkinan maksiat berlaku itu, mesti adakan?? orang cakap yang negative dulu ye...
 
Situasi 1
Kadang2 si aweknya kat luar pakai tudung, kat webcam free hair nak bagi si bf melihat kecantikannyala konon. Kemungkinan yang berlaku?? Kitani pompuan, bila x pakai tudung, tunduk ckit nampaklah benda yang x sepatutnya. Agak2 bila si laki dah nampak benda yang x sepatutnya, agak2 dia senyapjeke, ataupun merayu agar nak tengok benda2 sebegitu?? – maaf kalau agak kasar, tapi ini cuma kemungkinan yang akan berlaku-



Situasi 2
pernah terbaca kat majalah remaja, remaja2 yang buat “bendani” through webcam. actually dia x buatpun, juz bukak sana, bukak cni. X nak cakap lebih2, fikir sendiri apa yang berlaku sebab orang nak termuntah bila ingat balik artikeltu. Masa bercinta, darah memang muda sangat. Sebabtu banyak remaja belasan tahun sekarang yang sanggup ikut bf pegi lombokla, dan yang terbaru budak form 3 nak kawen dengan pelayan restoran..urgghh..apakah?? Conclusion situasini?? pasangan bercinta kemungkinan ada yang buat sebegitu kat webcam.

Pendapat orangla, bagi pasangan yang bercinta, jumpa setiap hari, x perlulah nak webcam malam2. Bukan x jumpa setiap hari. Ini setiap hari jumpapun nak webcam ym malam2. Kalau pakai tudungtu, x perlulah nak tunjuk kat bf awakni cantik. Nanti kalau x jadi kawen dengan dia, awaklah rugi sebab dia dah dapat tengok rambut awak camne… Kepada yang bertudungtu, ada jugak orang tengok yang webcam memang dia pakai tudung, baguslah yang kekalkan camni. Kepada yang free hair, pastu webcampun free hair. Pastikan korang x terjebak dengan situasi2 tersebut.
Kebaikan webcam?
Situasi 1

Study kat oversea. Rindu kat family. Webcamla tempat dia melihat wajah2 family ketika dia di perantauan. Timenilah kita boleh tengok muka abah, mak, adik2 + lain2. Kita yang study kat malaysiani adake yang nak wat camntu?? hampeh..dengan awek xpe. Bila2je boleh webcam. Ada yang kerja kat oversea, balik 4 bulan sekali(bagi yang navy), nak tengok muka isteri dengan anak2, ada jugak yang guna webcam. Yang ni pun baguslah.


Situasi 2
Kes dia lebih kurang yang kat atas, juz beza dia bukan family. Tapi awek. Awek kat malaysia, bfnya kat oversea. Nak jumpa tah bila baru dapat jumpa. Cara paling mudah nak tengok awek dia?? webcamlakan.. Yangni ok, yang x oknya kalau dia wat benda yang x sepatutnya. Tapi, jaranglah dengar orang study oversea bila webcam dengan awek dia wat ”benda2 x sepatutnya”. Mungkin sebab sibuk sangat kot plus masa yang berbeza menyebabkan x terfikir benda2 camni..ataupun sebab dorang educated. – nak tambah pendapat sila komen ye-



Pendapat orang pulak?? webcam memang bagus kalau guna ke arah benda yang baik, macam nak tengok muka parents tadikan?? tengok muka isteri dengan anak tersayang bagi yang keja kat oversea cam navytu. Tapi, bila fikir balik, kita yang study kat IPTA/IPTS tempatanni pernahke guna webcam dengan parents?? Banyak yang guna webcamni mesti sebab nak tengok awek + bf . Xsalah nak guna bendani, dah rindu nak wat camnekan..Cuma jangan kita salah gunakan teknologi ni. Salah guna, jadilah benda2 yang x sepatutnya berlaku.


Kepada yang nak komen pasal entry kalini, dialu-alukan ye.. Sebab orang pun nak dengar cetusan idea dari anda. Mahu membebel? Silakan. Hehe.



p/s: serius x suka tengok pompuan yang pakai tudung depan bf, time webcam bukak tudung. Dengan x suka tengok pompuan yang webcam dengan bf dia macam x pernah jumpa. Sedangkan pagi petang siang malam duk jumpa…Haih, masalah2…

3 korang POT PET:

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

TESTING

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

hahaha..

bagus2 la entry dalam blog ni. congrats la..

semua benda ada kebaikan n keburukan. kita ambik yang baiknya..

kalau kita ambik yang buruk, sah-sah la kita jd buruk. kalau kita ambik yang baik, kita la yg baik.

kepada sesapa yang slalu guna webcam time chatting tu. sentiasa la beringat. Allah sentiasa memerhatikan kita. setiap amal baik, dicatit sbg baik, amal buruk, buruk lah.. sendiri la yang buruk.

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

wauuu...thanx 4 da komen mr asada....=)
setuju, yg buruk kita tolak jauh2..yg dekat mari2...heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top