0

Jujur atau tidak menjadi FOLLOWER???

SALAM MY FRENS~~ ^^ 

Bendani dah lama dah orang nak sebut, akhir2ni singgah 1 blogni dia sebut pasal bendani and rasa cam nak cakap gak. Ok, first before nak cakap pape..nak mintak maaf terlebih dahulu ye. This entry might hurt ur feelings…ok, straight to the point. Orang x faham dengan bloggers yang I follow u, u follow me k?? haisyooo….nak follow, followjelah. Why need kena mintak follow balik?? Of coursela bendani cam win-win situationkan. But, xkan sebab kita nak follower ramai kita follow orang and kita suh orang follow kita balik? haih..tu kira ok lagilah…ada yang cakap thanx for visiting, please follow me…eee…sorry kalau menyinggung sape2 ye…


tahulah ada yang “weyh, orang dah follow ko, ko followla orang balik”. Ask any blogger if ada x any blogger yang orang post kat dia punya shout box, “please follow me, I dah follow u, u follow me back k”…x pnah. Yang pnah, juz cakap camni, “ nice blog, gonna follow ur blog”. Tu je. For me, if you want to follow the blog, that means you want to read the blog, not bcoz nak suh dia follow balik tuk bagi follower ramai. Follower ramai, tapi blog x dibacapun x gunakan??


Dulu pnah dibicarakan gak pasal followerni, this guy cakap eleh, trend skang semua I follow u, u follow me back k. And orang balas, xkanla if dia follow 700 orang, dia expect 700 orangtu akan follow dia balik at the same time?? betul x?? Kepada bloggers2 sekalian, sila jujur dalam “mengfollow” blogtu. Korang rasa blogtu best, keep on reading the blogs by following them. nak sumbat suma dalam blog list x muatkan?? And kepada yang nak berkeinginan nak memenuhkan “follower list” dia, janganla paksa orang follow. Kalau blog awak org suka baca, automatically dia akan follow.


p/s: kalau pasni follower x bertambah, itu bermaksud I need to improve my post..hehe..lupa, need ur comments on this post. Korangpun bloggers gakkan?? amacam, biacarakan suara anda..hehehe

pesanan dari penaja: jangan marah2ye, sekadar teguran..-peace-


0

Orang Melayu Memang.......

SALAM MY FRENS~~ ^^ 



tajuktu...saya isi balik ye....
orang melayu memang x gosok gigi sebelum tido ehhhh???
gosok gigi??. bendani nak diikutkan, nampak normalje..memang normalpun...
tapi...sejak dulula sampai sekarang..
apa yang orang perasanla..orang melayu kurang gosok gigi sebelum tido...
kalau salah mintak maaf ye...

bukan nak mengata, tapi, since dekat sekolah rendah ke sek men ke matriks dan kini di UPSI,x ramai yang mengamalkan gosok gigi sebelum tido. Makin ramai yang duk kunyah makan jajan sebelum tido lagi adalah. Dengan magginya lagi, x masuk nescafe lagi.
Sama ada itu 1 kenyataan atau x, kita tengok sekejap lagi. Dan anda simpulkan ye. Ya, saya mahu komen dari anda ye....
orang citer ye kenapa saya berkata begitu....jom terjah!!

Situasi 1
di sek ren canossian convent
waktuni darjah 5 and kat sek timetu tengah wat english camp...
soo..kena tido kat sekolah berpatungtu confirm2lakan...
nape berpatung eh orang panggil??
sebab ada patung jesus besar kat sek tu...x suka..huhu....
ok..x nak cakap pasaltu....masatu, my chinese friend panggil pegi toilet malam2..
and i ask nak buatpe?? dia jawab..aina, gosok gigilah...
and i was like..ok...gosok gigi....
tapi balik umah still x gosok gigi b4 tido...

situasi 2
di sek men tinggi kluang
jap2...sejak bila pulak ada camping2ni....hehe
ok,fine...adalah kitorang g campingni masa form 5...
and semua orang yang waktutu confirm x gosok gigi coz bilik air dia serius jauh beb and sangat menakutkan bilik air dia...sebab berlubang kat atas..cikgu2 cakap...awak kalau g tandas, jangan pandang atas ye(sbb atas ada byk pokok)...kamu pandang nampak benda yang x sepatutnya cikgu x tahu... x leh blah ayat camtu..serius takut giler..huhu
kesimpulannya...semua memang x gosok gigi ahh senang citer waktutu..hehehe..

situasi 3
di kolej matrikulasi johor
disebabkan dah tinggal kat asramakan....
mula2 memang x gosok gigi sebelum tidur...tapi...
sebab roomateku selalu mintak teman dia pegi tandas malam2 sebab nak gosok gigi...
mula2 temanje, dia cakap "aina, kamu x gosok gigike??". Bila dah ditanya xkan nak jawab, "aah, saya x gosok gigi sebelum tido". confirm2 dia akan kutuk orang melayu pasni...hehe...
soo..orangpun terikutlah dia gosok gigi malam2...by the way, my roomate chinese ye...
and masa pegi gosok gigitu, yang gosok gigi semuanya chinese...
melayu kira ehem..kitajelah..hek2...poyo...
sejaktu...sampailah sekarang, memang kita akan gosok gigi b4 tido..
thanx angeline..ajar saya benda baikni..hehe

situasi 4
sekarang study kat UPSI....
and kat rumah sewa, malam2....macam orang jek yang gosok gigi....
mana x nya, housemate duk buat cucuk(cokodok ye) malam2..
siap bukak jajan pelbagai segala malam2, makan magi malam2...
senang citer asal malamje makan, asal makanje malam..hehehe..
pas makantu, pandang2, jeling2 xde sapepun pegi gosok gigi b4 tido...
soo...sekali lagi saya simpulkan bahawa majoriti orang melayu x gosok gigi b4 tido..
alasan malas itu normal, tapi...korang nakke gigi korang rosak?? ataupun, sebab gigi aku elok lagilah aku x kisah x gosok gigi b4 tido...


jadi, patut atau tidak saya simpulkan bahawa majoriti orang melayu x gosok gigi sebelum tido?????
ehem...yaa...kamu, ko gosok gigike x haa b4 tido??? kalau x, pa pasal x gosok gigi???
jawab2.....

0

JOM JOIN MY LOOK!!

salam my frens~~~^^
k..ni nak share something yang i think that it's quite interetinglaaaaa......hehe
korang b4 this kalau ada assignment cari maklumat kat google, korang ada ke dapat pape??
xdekan..xdekan..?? so, pe kata guna MY LOOK??
ni carian engine baru cam google..tapi, yg bestnya, dia bagi korang duit!! haa..xkan x nak kan?? selain korang penat cari bahan menggunakan laptop siap kena bayar bil letrik melambung tinggi, gunalah MY LOOK , korang dapat cari bahan selaintu incomepun masuk...kira sambil menyelam minum airla gitu...hehe...ni nak promote ni..nampak x kat tepi side bar orang? korang leh klik kat ctu...ataupun, klikje kat cni...

x silapla...for each maklumat yang korang cari, korang dapat $0.22. so, kalau korang tengah wat assignment, confirmla lagi banyak korang dapat...betul x?? satu assignment korang search x mcm byk kali pulakkan dalam sehari. Kalau 10 assignment, x ko kaya den. haa?? soo.. pe lagi, jom la join...korang just kena sign up guna emailjepun . x susahkan?? my lookni baru lagi..soo jom promote - mengomote?? coz for every my look yang korang promote, korang akan dapat lebih lagi. soo, dah teruja nak wat assignment + income masuk bergolek??
jom klik MY LOOK!!
for more information, leh klik kat cni..====>  http://mylook.com/info.php

P/S: thanx to azree coz perkenalkan bendani..chewaaahhh.....

6

SeKadar RenuNgan~~BacaLah Wahai Kawanku......

ok..kalini mood saya sangat baik..insaf sekejap..hehehe...
ada benda menarik yang nak korang renungkan sekejap...
x kisahla pompuan...atau lelaki...
actually my fren Muhammad Arafah tag me in this note kat FB...
and rasa korang perlu baca apa yang dia nak sampaikan..chewahhh....

ehem, ni copy paste terus...xde edit2 ye....

tajuk dia: ALLAH MAHA ADIL


 Wanita 
* Auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki. 
* Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya. 
* Saksinya kurang berbanding lelaki.

* Menerima pusaka kurang dari lelaki.
* Perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.
* Wajib taat kepada suaminya tetapi suami tidak perlu taat kepada isterinya.
* Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri.
* Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tidak ada pada lelaki.




Lelaki
* Lelaki bujang menanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya. Lelaki berkahwin menanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh. BERATKAN???
* Hukum menjelaskan anak lelaki bertanggungjawab ke atas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggung jawabnya, maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua.Berlainan kepada perempuan , perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Sekiranya seorang isteri berbuat baik kepada suaminya maka pahala akan dapat kepadanya dan jikalau berbuat yang tidak baik dosanya ditanggung oleh suaminya. BERATKAN??
* Suami diwajibkan memberi nafkah kepada isteri namun tidak bagi seorang isteri walaupun isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanyakan mengenai pendapatan isteri lebih-lebih lagi jika menggunakan pendapatan isteri tanpa izin.
* Dan jika dilihat banyak lagi amanah dan tanggungjawab yang Allah kurniakan kepada insan yang bernama lelaki, lebih-lebih lagi kepada mereka yang bergelar si suami. Mengikut kajian yang dilakukan juga,nyawa seorang wanita lebih panjang daripada seorang lelaki, mungkinkah kerana bebanan dan amanah yang dipikul ini begitu berat untuk dilaksanakan? atau mungkin kerana memekikirkan beratnya dosa-dosa yang terpaksa ditanggung.


TETAPI seorang lelaki ada keistimewaan- keistimewaan yang dianugerahkan oleh Allah SWT.
Pernahkah kita lihat sebaliknya??
Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan ditempat yang tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita. Wanita perlu taat kepada suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita ?
Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya , manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan anak-anak.
Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampuni ALLAH swt (dosa kecil).
Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita :
1. ibunya
2. isterinya
3. anak perempuannya
4. saudara perempuannya.
Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki ini :
1. suaminya
2.ayahnya
3. anak lelakinya
4. saudara lelakinya
Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga yg disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja iaitu dengan :
1. sembahyang 5 waktu
2. puasa di bulan Ramadhan
3. taat kepada suaminya
4. menjaga kehormatannya
Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi seorang wanita yang taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang yang berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata. MasyaALLAH,sayangny a ALLAH pada wanita.
Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang lelaki tetapi ingatlah wahai lelaki, kamu sebenarnya adalah istimewa disisi Allah, maka dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi pemimpin.
Maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita sebaik-baiknya, supaya kelak dapat pulang menghadap Allah swt dalam keadaan istimewa disisiNYA




dah baca??
actually time bacani rasa cam nak nangis...=(
semoga korang renung2kan apa mesej yang dia nak sampaikan...
semoga kita juga jadi manusia yang lebih baik dari semalam..dan pada masa yang akan datang..=)
InsyaALLAH.....

p/s: saya mahu menangis tatkala membaca(actually dah nangispun) + mendengar lagu maher zain...

4

Jom LaYan Si EEnie MeeNie~~

ehem...pengumuman...saya sudah jatuh cinta sama justin bieber....(MR H tau dia mesti sangat jelez..ni memang nak jelezkan dialah ni..hek3~~)
sape justin biebertu???diani penyanyi baru...umurpun baru 16 tahun..tapi...dia comel++lagu dia comel membuatkan orang sukala..tapi...xdela sampai nak tampal poster penuh satu bilik sekali siap kat jamban dengan bilik air nak tampalkan...tu overdose namanya...hehehe...
tapi..nak wat pengumuman kat cni..dia sudah berpunya..hek3~~
haa....ni dia justin biebertu...

ok...korang mungkin baru nak suka lagu baby dari diakan???
tapi..lagu baru dia dengan sean kingston dah kluar...tajuk dia ialah eenie meenie..
sean kingston+justin bieber => lagu meletup...chewah..bajetje lagu sedap giler...
tapi..tuk korang yang suka kat dia gak..pe kata cek it out lagu baru diatu...elemen lagu sean kingston memang of course adalah..tapi..laguni ditambah dengan suara justin bieber yang cutetu..membuatkan laguni syok didengar(siap geleng2 joget2 lg)...wah..promote over gitu...hehehe...

kat bawahni ada video baby from justin bieber...yangni korang wajib tengokla..kredit to mira coz tag saya di dalam fb....soo...dapat lah tengok video dia yang comel2 sesangattu...^^

BABY-JUSTIN BIEBER

haa....dah tengok??amacam??cutekan lakitu...yang laki confirm2 dia akan cakap..eleh..aku cute lagi..jawapan standardlatu...


k..jom dengar lagu eenie meenie dari justin bieber+sean kingston....
dia nyanyi liveni...video official x keluar lagi...soo...korang dengarla ehh yang live version punya...tapi...nnt korang dgr yg dh download..lg shedappp!!!



ehem...dah dengar..korang leh lah g download...nak download leh g 4shared  (KLIKJE K)..nnt dia link terus kat ctu....


p/s: sila2 la download yee!!

8

Apakah HADIAH PERKAHWINAN yang paling ideal drpd kawan2 untuk aina dan kenapa??


ok2...korang2..jangan terkejut ye...
tgk tajuk post cam kita jek yang nak kawenkan??hehe..
tapi..actually..postni dibuat sebab orang masuk contest...
and secara kebetulan pulak nama dia aina ea??
k...aina ni(si penganjur contest) nak kawen...and dia adakan 1 contest..
kalau korang nak join gak...korang g website dia..==> klik cni...

contestnikan...ada syarat2 dia..
Syarat-syarat penyertaan :

  1. Buat satu entry berkaitan tajuk di atas.
  2. Sila sertakan gambar "hadiah" tersebut di dalam entry anda. Tak kesah la kalau dari google pun..mengikut kreativiti sendiri.
  3. Entry tak semestinya kena skema, lawak-lawak pun boleh, sebab aina kan sempoii!! hahaa.
  4. Sertakan banner di atas dan backlink ke entry ni oke. Tak perlu letak kat sidebar.
  5. Tak perlu jadi follower pun tak ape, tapi kalau nak follow pun buleh saje...tak paksa.
  6. Tarikh tutup adalah pada 31.03.10
  7. Dah join,sila tinggalkan pesan dan url entry di kotak komen yaa. Contestant terawal juga berpeluang memenangi hadiah saguhati dari aina.

xxxxxxxxxxxxxxxxCORETAN SAYAxxxxxxxxxxxxxxxxxx

soo...ehem2...sebab nama kita sama kan..yang ainatu...
soo...macam dapat feel yang hadiah paling ideal drpd kawan2 tuk ainalakan..jeng3...
ialah....tadaaaa!!!
ya..itu dia..set pengurusan badan yang tuk orang bersalintu..ataupun yang biasa punyatu...hek3~~
apa2 jenamapun boleh..tapi sebab nak up ckit sebab nak bagi pengantinkan...
bagilah jenama sendayu tinggi..hehehe..
ni yang tuk pas pregnantkan..
ataupun yangni...
yang slim biasa punya...senang2 bagi 2-2jelah..hehe


sila dengar penjelasan saya dulu ye...jangan fikir negatif yekk...

ok...bayangkanlah...kalau kata aina(bukan saya)..hehe...dapat hadiah set pengurusan badannikan...
memangla x dapat nak guna on the spot...
tapi...tuk jangka masa panjang...berbaloi-baloi...
x caya??...aina tengok ea..sebab nantikan...
confirm2lakan bila dah kawen nanti..berat badan pengantin akan naik..x kirala pompuanke...yang lakike..sebab makin bahagia punya pasal...sik nak makan kat umahjekan..bertambah2la berat badantu..
iyaa...tengoklah nanti...(cam ugutanjeni..hehehe)...
oppsss...terlebih gemuk sudah...

wahh....saat2 bahagia bergelar ibu..hehe

soo....nanti..mesti aina risau..."owh tidak..dah gemuklah..baju dah x muat..seluar jean pun x muat"
timenila duk tanya suami tersayang.."abang, aina gemuk x??"
and ur suami masani..mestilah ayie kan??
akan cakap.."ayang..ayang gemukpun abang sayang"..(jawapan standardlani)..hehe
kitani pompuan...xkan nak gemukkan??kan3??hehe...
soo..timenilah nanti..aina pi punggah barang2 kat store sebab teringat,"eh2...aritu masa kawen kawan aku ada bagi set pengurusan badan sendayu tinggilah"..hehe

haa...aina..pe lagi..gunalah...dah orang bagi free....
soo...dah kurus...syoknya hati...alangkah gembiranya hati...sebab badan dah kembali pada yang asal...wah gitu....si suami tengokpun..wah..teringat time dating2 dulu..badan mantainjekan..hek3~~~
lagi satukan aina...katala nanti dah bersalin...ainapun punyalah risau nak turunkan berat badankan...haaa...pun boleh guna bendani gakkan...
soo..xdelah membazir...
kalau nak bagi blender??boring!!...set pinggan mangkuk??boring!!..set cawan??boring!!..frame??uwekks..lagila boring!!...
soo..pe kata kita tukar bagi set kuruskan badan..haa..amacam??bernas x aina???

ehem...dah nama sayapun ainakan...mestilah idea tuk contest ainani marvellous gitu..hehe
kepada aina yang nak kawen nanti...
semoga bahagia sampai ke akhir hayat...x nak sampai ke cucuje...nanti dah jadi nenek cerai....hehe
semoga dia jugalah yang akan menjadi penemanmu di syurga nanti...=)..aminn...wah..ayat jiwang tiba2...hehe..
soo..aina..ok x idea ni??
may aina and ayie last forever..=) 

p/s: syoknya dapat wat post pasal hadiahni..hehehe....







0

Nak KeKaL @ TuKar???

ok..tengok dari tajuk post...bukan nak citer pasal perlu tukar bf atau x hokei....
saya masih sayang sama MR H saya..=)
tapi..pasal background blog saya..

ok...korang2...perasan x yang background belakang dh tukar???
hehehe....ada cerita di sebalik penukaranni...
xde papepun....juz..mula2...rasa gatai nak tukar bacground belakang..
atas sebab:
a) cam boringje...ataupun nak rasa nak tengok benda lain..sik gmbr samaje org tgk....
b) ke2...sebab aritu nampak ada member guna sama background dengan yang lama...soo...x mola sama....hehe



sebenarnya sebelum tukar yangni...tengoklah bape kali orang tukar...tapi..last2..pilih yang korang tengah tengokni...tapikan...bila tengok balik yang lama2ni..rasa cam nak tukarje(sebab semua nampak lawa)..hehe...korang rasa...yang orang tengah gunani dah ok.....ataupun...senarai2ni?? TOLONG SAYA boleh???
haih..susahnya nak wat pilihan...mungkin..itulah dinamakan pompuan!!


no-1

no-2

no-3

no-4

no-6
ataupun....yangni...skangni..ok x???


P/S: rasa malas...kekalkanjelah...hehe

0

AdaKah HATImu Bersih????

haih...akhir2nikan...macam2 berlaku...
geram kat dakni...
rasa cam nak marahlah...x puas hatilah...
ada org cari pasalla..nak gaduhla..
haih...hati oh hati...
teringin sangat memiliki hati yg suci lg bersih..chewah..ayat...
mana x nya...dah orang secara tiba2 cari pasal..
sape x marah..sedangkan kita x wat papepun dgn dia...
haih....masalah2...


soo...aritu jalan2 jumpala 1 artikelni....Petua Mencuci Hati oleh Datuk Dr Haji Fadzilah Kamsah 
jom kita terjah!!

Segala aspek kehidupan ini bermula daripada hati. Oleh itu di bawah ini ada
beberapa cara bagaimana hendak mencuci hati. Diolah oleh pakar motivasi 
Datuk
 Dr. Haji Fadzilah Kamsah.
1. Dirikan solat dan banyakkan berdo'a - Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo'a turut katakan "Ya,Allah jadikan hatiku bersih" .

2. Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur - Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.

3.. Solat taubat - Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.

4. Membaca Al-Quran - Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang- kurangnya bacalah "Qulhu-allah" sebanyak 3X.

5. Berma'af-ma'afan sesama kawan setiap hari - Semasa meminta maaf perlu sebutkan.

6. Bisikan kepada diri perkara yang positif - Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendirikatakan lah "Aku sebenarnya......(perkara yang elok-elok belaka)

7. Program minda/cuci minda - Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif,  positif". Menurut kajian psikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan  harinya - CUBALAH!!).

8. Berpuasa - Sekiranya dalam berpuasa terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.

9. Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila- bila masa).

10. Kekalkan wuduk.

11. Bersedekah.

12. Belanja orang makan.

13.. Jaga makanan - jangan makan makanan yang subhat.

14. Berkawan dengan ulama.

15. Berkawan dengan orang miskin (menginsafi).

16. Pesan pada orang, jadi baik.

17. Menjaga pancaindera (mata, telinga, mulut...dsb), jangan dengar orang mengumpat.

p/s: ya allah..semoga hambamu ini sabar menangani dugaan....aminn...
nak cuci hati saya..^^

4

TerJawaB suDah TaG MiRA....

di kala ku tengah xde idea nak post apa....(chewahh..sebenarnya tba2 teringat ada benda yang x dilunaskan lagi)...hehe...

ok2...sebenarnya...belum jawab lagi tag cik MIRA@NO ONE KNOWZZ.....
soo...sat g x jawab bukan boleh budakni..
nangisla...melantakla kat biliktu sorang2..
bukan leh percaya si mirani...
p/s: kalau mira tauni..hek3~~>.dia sorang yg sukar menitiskan air mata..hehe..

x mau cakap lagi pasal mira..
jom kita tengok tag pe bendala dia suh org jawab..

1) You have to print screen wallpaper that you are using right now


sebenarnya sebelum guna wallpaper yang sungguh hijau - menghijaunikan...
orang guna wallpaper yangni sebenarnya..hehe


jap2...hehe~~


nilah my wallpaper sebelum kita tukar(yang atas)...skangni..pakai yangni(yang bawah)...hehe




sebab tukar ea??..mula2 letak gambar orang kawentu tengok cam lawajekan..
lawa memang lawa..tapi..effect kat jiwa beb....bendatu wat kita rasa nak kawenje...
makin lama makin rasa nak kawen...(gatai!!)
sebabtu..tukar wallpaper yang hijau-menghijauni..biar mood gatai tu xdak...
tapi...nak kawen gak~~>..huhu...=(




2) Tell us why you like the wallpaper


nape saya suka wallpapertu??
sebab....dia sungguh hijau menghijau....rasa tenang gitu bila tengok laptop..tapi..nak kawen gak..hek3~~


xdelah...sebenarnya sebab kalau ikut fakta...lepas 1/2 jam kat depan laptop...nak bagi mata segar bugar balikkan kena tengok benda2 hijau..soo..ni cara paling efisien la konon..poyojekkk..haha..!!
p/s: malas nak jenguk2 tingkap tengok benda2 hijau...kalau jenguk benda lain xpe..hek3~~


3) Tag 10 people...


okeh...tagtu apa??
buat2 x tau...hehe...oklah...saya nak tag semua ahli family saya yang saya rindu...
hehehe....


1) MAMA
2) MAK
3) ALONG
4) TIRA
5) BOBOY
6) HILMI
7) DANIAL
8) PAPA
9) RUMAH SAYA DI KLUANG
10) ORG PLG SY SUKA==>> MR H...hek3~~..nak jugak minahni...ahh..pedulikss




p/s: mira...saya dah jawab tag anda....sila jangan nangis2 lagi yekkk...hek3~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top