36

Bahaya kalau adik-beradik nama WAN??

Ya, satu kesilapan akan berlaku apabila ibu bapa menamakan anak-anak semua dengan title WAN. Eh? Kenapa pulak? Sila baca cerita di bawah:

Credit: Google

 (Wan, wan dan wan??)

Pemanggil : Helo, boleh saya bercakap dengan Ani Wan?

                                (Ani Wan = Anyone = Sesiapa)

Operator: Ya, awak boleh bercakap dengan saya.

Pemanggil: Bukan , saya ingin bercakap dengan Ani Wan!

Operator: Ya, saya faham awak mahu bercakap dengan sesiapa. Jadi awak boleh bercakap dengan saya. Siapa ini?

Pemanggil: Saya Sam Wan. Saya mahu bercakap dengan Ani Wan! Ada perkara penting.

                                (Sam Wan = Someone = Seseorang)

Operator: Ya, saya tahu awak Sam Wan dan awak mahu bercakap dengan Ani Wan! Tetapi apa yang hendak awak cakapkan?

Pemanggil: Tolong beritahu adik saya, Ani Wan yang abang kami Noe Wan terlibat dalam kemalangan. Noe Wan tidak cedera, dan dia sekarang sudah dihantar ke hospital. Sekarang ni, Avery Wan dalam perjalanan ke hospital.

                                (Noe Wan = No one = Tiada sesiapa)
                                (Avery Wan = Everyone = Semua orang)

Operator: Jika tiada sesiapa yang cedera dan tidak ada sesiapa yang dihantar ke hospital, tentulah kemalangan itu bukan perkara penting! Awak mungkin nak berlawak dengan saya, tapi saya tiada masa nak melayan awak!

Pemanggil: Biadapnya awak ni! Siapa nama awak?

Operator: Saya Saw Ree.
                                 (Saw Ree = Sorry = Mintak maaf)

Pemanggil : Ya! Awak memang patut minta maaf. Apa nama awak?

Operator: Saya dah sebut tadi. Saya Saw Ree.

Pemanggil: Oh…tidak!!!

***************************************************************

Faina (tiada dalam cerita) : Hahahahahaha.....
Nota kaki: Lain kali jangan bagi nama anak ada wan-wan semua. Hehehe.

**Dipetik daripada buku Hidup Bukan Rahsia by Zabrina A. Bakar


36 korang POT PET:

Finaz Jaafar said...[Reply comment dia please]

hahahahha..kelaka !

SoLy SoLicious said...[Reply comment dia please]

hahahhaha...
lawak2..
sgt terhibur dikala sdg stress nan exam.. ^^

hafeeza said...[Reply comment dia please]

like la...bf saya pn wan..gelak guling baca artikel ni..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Finaz Jaafar: yup, sila gelak! haha!

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@SoLy SoLicious: sy pun tgh stress sbb exam..hehe..jom gelak sama2.. :D

p.s: jgn over2 sgt..nnt ilmu kluar..hehe

azwa amani said...[Reply comment dia please]

kelakar laaa nama tuuu,,.:)

pena said...[Reply comment dia please]

hahahaha...

serius, kelakar..
gelak sorang-sorang depan laptop bila baca entry ni.. hehe..

violet anggerik said...[Reply comment dia please]

HAHA! ok. lawak! :))

Eyra said...[Reply comment dia please]

hahahaha.lawak btol

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@azwa amani: haha, tau xpe.. ;D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@pena: saya gelak2 masa baca kat buku tu..hehe..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@violet anggerik: =D..haha!

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Eyra: agree! =D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@hafeeza: haha, tu dia..gelak guling2..hehe~

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

hai wan! heheh...
tok wan.. ca wan.. la wan.. sa wan..

haishh.. xnk letak nma wan lah kt anak.. heheh...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: xyah la, nama solihin, syafiq, syakir lg sedap..

:P

Kak Wan said...[Reply comment dia please]

Lawaks.. ingatkan kenapa, tertarik nak bacer bila nampak tajuk pasal Wan.

Nama keturunan akak adalah Wan, so semua adik-beradik ada nama Wan di depan sebab ayah kan Wan xxx.. bila ada call, nanti mak tanya Wan yang mana satu? hah jenuhlah yg call nak ingat nama kiorang sbb selalunya panggil Wan jer..

just nak share, kat opis, jadi lawaks bila org panggil Wan dan berada di sisi adalah yg nama Ridhwan, Zakwan, Ikhwan, memang salah pahamlah jadinya.. lain yg dipanggil, lain yg jawab..

all the best to all of u yg tgh seat for exams! Gud Luck! Chayyok! Chayyok!

AizA said...[Reply comment dia please]

hahahaha.... ok lah tu... dari kami adik beradik... bila singkatkan nama... sumer jd NAS... kan susah gtu... hehehhe

wanacesh said...[Reply comment dia please]

kelaka la,,kita wana,,kdg2 org pngil wan jugk,,engkan apa tdi,,ala owg mat saleh je kot bgi nama anak2 dia gitu,, sam wan,owg kita biasanya wantu letak depan la kan wan maimunah hehe

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

nama fara aina pon sedap.. ;-p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Kak Wan: Hehe, lawaklah citer kak wan tu, :)

Kelakar bila semua wan,wan, wan..hehe....


thanx ea kak wan...chaiyok2!!

:)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@AizA: NAS? NAS stands for??

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@wanacesh: hehe, ni yg bakal trjadi bila mat saleh bg nama tukaq melayu..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: oh semestinya!!

;p

AiDa AzRyN said...[Reply comment dia please]

nasib baik nama i xde wan.. hehe.. ;D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@AiDa AzRyN: wah, nasib...hehehehe

sicomot-comel said...[Reply comment dia please]

hahahahaha

kalau SAFWAN???

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...[Reply comment dia please]

hahahhaha mesti bengang sgt jd~

Muslimah Optimis said...[Reply comment dia please]

hihihihihi.. memang akan bengang la kan..sangat... hihihi...

to faina : memang hadiah buku tu berunsurkan agama..hihihi... jemput lah join, ajak yang lain2 sama.. tq

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@sicomot-comel: panggil WAN jugak..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE: tau xpe! hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Muslimah Optimis: waa, best2 kalau buku agama...InsyaAllah sy join nnt, =)

YayanMidori said...[Reply comment dia please]

hahaah .
klaka laa entyr niyh ^^

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@YayanMidori: hehe..mmg kelakar..hehe

cerita mereka2 said...[Reply comment dia please]

bila baca kisah nie,teringat plak kt 1 mmber nie..

org pggil dia wai, n bila ada org call tanya nie sapa,

dia pn ckp la wai.

wai=why

pstu org tue tnya lg, nie sapa.

dia pn ckp wai..org tue pn plik..last2 mmber tersedar n ckp nma sy wai..bru la ok..hehe..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@cerita mereka2: haha, comel lah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top