23

Ingat perempuan je ke ada waktu subur? Lelaki pun adalah......

Awat nampak comel je benda ni???

Akhir-akhir ni dalam email saya banyak tips tentang isu-isu kesihatan. Saya cuba share satu persatu ye. Hehe. Kali ni saya mahu share tentang waktu paling subur bagi lelaki. Ya, lelaki juga ada waktu suburnya macam perempuan jugak.

Kalau lelaki bertanya bila waktu subur perempuan. Jawapannya ialah bila dia mengilai macam cerita hantu Kak Limah balik rumah! Hehe. Ok, saya gurau je. 

Masa ni waktu suburnyaaa...Hehe

Jawapan yang sebenar ialah: Waktu subur perempuan ialah dalam linkungan 14 hari selepas hari pertama dia period a.k.a hari bendera merah mula berkibar.

Eh, sudah pagi ka??

Kalau waktu subur lelaki pula adalah pada waktu pagi. Kenapa pagi ea? Dalam email ni dia mengatakan bahawa pada waktu pagi suhu persekitaran amat dingin dan sejuk sekali dan disebabkan suhu yang rendah mengaktifkan sperma, maka waktu itu dianggap waktu paling subur. Manakala suhu yang tinggi mampu membunuh sperma. 

Jadi, bererti kalau mahu anak, kena "tereng3" waktu pagilah!. Heee... :D

Nota kaki: Saya suka subjek biologi!

23 korang POT PET:

amirah said...[Reply comment dia please]

agak musykil lah ayat nota kaki tu..haha

misz myza said...[Reply comment dia please]

ahahahahahha.. itu kena tanya lelaki.. betul ke??? allalalalallala..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@amirah: kita sukalah belajar biologi..exam je x suka...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@miss myza: itupun kalau lelaki taulah...hehehehe

AiDa AzRyN said...[Reply comment dia please]

owh.. camtu eh?:P

Anis Adila Aris said...[Reply comment dia please]

salah satu tips nie..hehe
tapi lambat lagi nak pratik..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Aida aZRyn: camtulah kot...hehee

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Anis Adila Aris: xpe2, biar tau dulu..hehhe...praktik nnt2..hehe

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

woit! tgok adik sendiri punya! kakak jaat! hahaha.. loqlaq sungguh.. heheh..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Soliin Zubir: perasan x awak sorangje laki yg komen kt cni??


:P

Amirrah Zawani said...[Reply comment dia please]

waktu subur perempuan mmg dah tau.. baru tau pasal waktu subur lelaki.. hehe!! :)

maCy said...[Reply comment dia please]

tang last tu memang macy ketawa. malu lah. isk. hahaha

Along Tapa said...[Reply comment dia please]
amier azrul alias said...[Reply comment dia please]

wow! =P

laki ke 2
hehe

chemay said...[Reply comment dia please]

chemay pon suke subjek biologi!!
ekekke
:P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Amirrah Zawani: sama jugak macam saya..baru je tau..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@maCy: hehehe...saje guna tereng3...hehee

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: ye keeeeee????


:P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@amier azrul alias: laki ke 3..

:P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@chemay: give me 5!!!


hehe...

Wan Gerrard said...[Reply comment dia please]

owh bagus info ni..pagi2 ea? :P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Wan Gerrard: aah..pagi2...xkan x tau??


:P

Anonymous said...[Reply comment dia please]

biologi...da blajar dlu..mmg best..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top