16

9/8/10...akhirnya ku berumur 21 tahun!!


Pernah mama bercerita pada ku, dalam banyak2 adik-beradik, daku lah yang paling senang sekali nak dilahirkan. Mama citer aritu, “adiklah yang paling senang sekali nak keluar, doktor baru keluar sekejap, bila masuk balik tup2 dah keluar, x sempat doktor tu nak buat pape”. Mama yang cakaplah, entah betul entah tidak x tau lah. Ehem, mama, mau bodek nak suruh kita belikan rantai emas kah?? Hehehe.

Bila meningkat dewasa, mama cakap asyik menangisje. Pergi sekolah, bila balik sekolah menangis cakap “X tau buat, x tau buat”. Pastu malam2 menangis suruh mama buat kan ABC. Sekarang elok je belajar kat university. Hehe. Mestilah, dulu masa kecik cikgu garang, pakai gigi Dracula, mata merah, rambut panjang. Ingat cikgu Pontianak kah?? Hehe.
rambut maggi

muka poyo..hehe

Bila compare masa kecik dengan sekarang, dulu masa kecik2, belajar benda ni je:


Skang dah masuk U belajar benda ni pulak.


Kalau masa kecik menangis sebab x reti buat ABC, skang ni lagilah, boleh dikatakan hampir setiap hari kena mop lantai, sebab air mata duk keluar nangis x reti buat assignment. Kalau mama dengar kita cakap cam ni skang, mesti mama cakap, “ Ko mabuk ke apa?”. Hehehe.

Masa kecik dulu, ingat lagi, selekeh je, tudung pun x reti pakai.

Along selalu cakap, “ Tengok ma faina tu, dia pakai lagi tudung cam Ultraman”.

Nanti mama akan balas, “ Hish, selekeh je”.

Nanti si tuan tudung Ultraman tu balas lah, “ Mana ada, kita tengok ok je”.

Pastu bila dah tangkap gambar tengok tudung selekeh si tuan tudung Ultraman tu tanya, “ Nape x bagi tau kita tudung kita senget??”.

Nanti Along balas, “ Dah kalau orang cakap senget pun bila ko betulkan balik, senget macam tu jugak. Baik x payah bagi tau!”

Mood ketika itu: Berazam pelajari tudung gaya Superman pula selepas ini. Hehehe.

Bila meningkat dewasa, mula lah ikut Tira dengan Along pergi shopping. Tengok cara diorang beli baju, pilih baju, dan semua2 benda2 yang memang keperempuanan lah. Akhirnya, jadi lah perempuan Melayu Ultraman terakhir. Tapi, daku still lagi amatur. X macam Along dengan Tira yang memang dah otai dengan semua benda2 pasal fesyen ni. Huhu, sedih. Bila nak bergaya macam dorangni??


Bila kenang balik memori masa kecik, memang rindu sangat2. Kejar anak ayam sampai masuk jamban lah, bergaduh macam adik-beradik nak Perang Dunia Ke3 lah, macam2 lagilah. Tapi, sekarang dah masuk fasa lain, fasa mula menggedik mahu kawen. Banyak lah nak kawen, siang ikan pun x reti lagi. Erkk, kantoi!!

Nota tambahan: Siang ikan lebih senang dilakukan pada waktu siang. Pada waktu malam ikan itu sudah berada di dalam perut tatkala waktu tengah hari ikan sudah dimasukkan ke dalam perut. Ngeh3. Buat lawak pulak budak x reti siang ikan ni. Haisyoo…

Oklah, x nak cerita banyak2, apa yang diharapkan, semoga daku menjadi lebih matang. Semoga berkahwin dalam tempoh kurang 30-an, dan yang paling penting, sila2 lah mendaftar sebagai pengundi cik Faina oi!

Happy Birthday Faina..=)
Apa daa pi wish diri sendiri, ehehehehe…..
image signature

16 korang POT PET:

cikwanik said...[Reply comment dia please]

slmt ulang tahun

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

hohoho~ selamat hari lahir..

semoga bertambahnya usia, bertambah juga amalan.. =)

semoga panjang umo n d berkati,
murah rezeki cepat bersuami.. =P

Aleeya said...[Reply comment dia please]

epi besday yea...mudanye lagik..akak dah 30 an ..owh terasa sgt tuanye akuuuuuuuu hehehee

Salmia said...[Reply comment dia please]

happy birthday dear!
happy always..

hiro said...[Reply comment dia please]

epy besday to u...igt doa cpt dpt jodoh? amalkn selalu...gua tak igt..ehe

ismiaisha said...[Reply comment dia please]

haha~
patut la suka sangat tnye soalan,
"wei,tudung kite betul x?"
haha~
senget btul aina nih...
anyway,selamat hari lahir..
smoga pertambahan umur nih dpt mematangkan ang dan tulun jgn bnyak berangan..
blaja dlu sblum gatai nk kawen!!!~
hahaha~
:P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

cik wanik: thanx...=)

asada: insyaAllah..=)..ehem, tang murah rezeki cepat bersuami itu saya sukaaaaa...hahaha

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

aleeya: akak, x lama lg org pun mst jd 30-an jugak..hehe

salmia: thanx dear..=)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

hiro: thanx anak murid..hehe...ehem, pasni kena amal selalu la naaa...hehehe

ct: haa, tau pun salah silah pasai tu naaa...ehem, saya x blh kawen lg..kerana si dia nun jauhhh di sana...hehe

~~nAzIrAh aShAr~~ said...[Reply comment dia please]

hepy birthday dear..may all ur wish come true..pjg umo n murah rezki..ur bday same ngan ma bestie,eza..http://ezasigadis.blogspot.com/

apex said...[Reply comment dia please]

hepi burstday!!may Allah bless u!

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

nazirah: thanx dear..=)

apex: thanx!!

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

nazirah: thanx dear..=)

apex: thanx!!

MrS. F!zA said...[Reply comment dia please]

dulu pon akak pnh wat rambut maggi..nangis2 mintak buat..hhehe

masa tu darjah 2..kelakar betol..

akak dh follow..thanxs sudi join GA akak

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

hehe...comelje rambut maggi masa tu..hehe..
wah..thanx akak sebab follow...
=)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

hehe...comelje rambut maggi masa tu..hehe..
wah..thanx akak sebab follow...
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top