10

Perihal Laptopku~

Masa tingkatan 5 dulu, mama ajak ku pergi teman dia beli laptop. Masa tu memang x tau pape pun pasal laptop. Copy, cut, paste pun x tau. Sekarang, dah hampir hebat macam Bill Gates kottt...(perah santan sendiri)...hehe.. Mama cakap, "adik, kalau mama beli laptop ni ok x??" Diriku jawab, "ok kot ma, kita mana lah tau sangat pasal laptopni".


Memang lepas tu, mama beli laptop tu. Laptop tu dah banyak kali rosak, dulu sound rosak, internet rosak, hard disk rosak, tah macam2 lagi lah rosak. Tapi, mama selalu betulkan balik walaupun kitorang adik-beradik selalu rosakkan laptoptu. Mestilah betulkan, nak beli baru mana ada duit.

Sebelum daku memasuki UPSI, mama bagi pinjam laptop mama. X yah beli laptop lain mama cakap. Kini, dah hampir 2 tahun lebih ku guna laptop tu. Rabu lepas, laptop tu start buat masalah disiplin. Suruh on9 pagi2 dia x nak bangun. Bila on9, windows x nak loading. Nak restart x boleh. Nak stand by pun x boleh. Maka, dengan penuh gelisah, tuannya pergi ke kedai ANGAH ICT yang berada betul2 depan kampus.

Masuk ke kedai, daku tanya pekerja dia. "Angah ada x?" Pekerja dia balas, "Angah ea, ada....Jap dia tengah solat". Masa tu dalam pukul 7.50. Lepas je solat maghrib, cepat2 pergi kampus sebab malam ada banyak keja nak kena taip. (yo lah tu)...

X lama lepas tu, angah pun keluar. "Angah, laptop ni ada masalah lagi". Angah jawab, "Jadi lagi?? Saya cuba check ea cikgu". Lepas Angah check, dia cakap " cikgu kena bersedia ea, sebab takut lepas ni laptop ni x leh on langusng lagi. Buat back up ye." Masa Angah cakap, rasa macam nak tercabut dah jantung. Giler ahh. Angah cakap x tau nape boleh jadi camni, mungkin sebab hard disk dengan system x connect dia cakap. 


Balik dengan muka yang macam nak nangis x nak nangis. Ingat boleh tahan air mata, tengok2 kat dalam bas menangis rupanya minah ni. Nampak sangat x dapat dicover lagi sifat keperempuanan ku. Ecece.  Maaf, saya x setabah Ain Fathihah. Dia boleh x de feeling bila kekasih hatinya buat hal. Muka toya je dia buat. Ain, kamu sangat tabah walaupun kekasihmu buat hal lagi teruk berbanding kekasihku. Hehe, gurau ya! 

Masa berganti hari, menanti sang pencinta pergi buat selama-lamanya. Pagi tadi, lepas subuh...tutt...tut...tuttt...laptopku hampir nazak...Tekan butang on banyak kali x nak on. Nak kata mother boad rosak ok je. Sekarang tengah menunggu bila si laptop betul2 x bernyawa.

Sekarang ni xde idea nak bodek2 parents cam ne nak mintak laptop baru. Haih. Andai kata laptop ni dapat mendengar, nak bagi ucapan maut ckit...

Laptop ku sayang, x mo sakit-sakit ea sayang?? Nak bersama sampai bila-bila. Ea sayang?? 

p/s: Errkk, giler jiwang!!..Kalau Mr H tau, mesti jelez!

nota kaki: Laptop ku jenama Hyundai M-Life
image signature

10 korang POT PET:

zer0nymous said...[Reply comment dia please]

mahu komen?
silakan...
mahu mengarut?
juga silakan..
mahu mencarut?
haa?? sini..kutil kepalaaaaaaa...
wachaaaaa!!!

menarik..

im from internetpeers.blogspot

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

menarikke?? hehehe

Kie-yu said...[Reply comment dia please]

hee :D
samela laptop ai pun da nk masuk 4 taun nih
dah mula wat hal
sabau je la


mcm mana nak control marah?
sini ada cara: pengurusan marah yg 'cool'

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

kie-yu...sabau je lah!

amirah said...[Reply comment dia please]

ai xkan dgn laptop nak jelez kot..hehe

ain fathihah said...[Reply comment dia please]

aina, laptop aku baru 2tahun, dah mengecewakan aku. haha.

aku lagi la aina, xda angin xdak ribut tetiba terus takleh on.

aku kan gadis cool lagi comel. hehe. pakwe buat hal pun aku rilek lagi.

tapi kan aina, sebenarnya aku rasa lagi sedih bila laptop hg rosak, berbanding masa laptop aku rosak...

sebab aku tau, hang tak setabah aku. hang kan manja. hihihi.

echah mashuri said...[Reply comment dia please]

gee~~jiwang..huk8

ismiaisha said...[Reply comment dia please]

uiii...
selalu plak dgr psal lappy rosak skrang nih..
minx dijauhkan..huhu~

ni update blog guna lappy sapa??
:)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

mira: dia akan jelez dgn apa sahaja..ngeh3....

ain: ecece..ye ke?? hang x pa..banyak skandal...ahakz...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

echah: jiwang ke?? hehehehe...

siti: tula, la ni byk kot laptop rosak...sedihnya..huhu...guna laptop mas + mira...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top