39

BiLa saya Kena Jadi Pengapit? Ada TIPS?


               Selamat pengantin baru
         Selamat berbahagia
           Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan
Semoga satu tujuan
Semoga aman

Hidup mestilah kukuh
Sabar paling perlu
Cinta setiap hari
Senyum mesti selalu
oooo....


Lagu ni antara lagu yang saya download bila kakak saya bagi assignment hari tu.

Tapi sekarang saya rasa resa, gelisah, pundah, kesemuanya buat serba x kena bila saya call kakak saya hari tu.

Along: Faina, confirm kau jadi pengapit. Xde siapa lagi yang nak jadi

Faina: Hah? Biar betik? Confirm ni?

Along: CONFIRM!!

Lutut saya bergetar-getar bagaikan buat chicken dance. Hehehe.

Kawan-kawan blogger sekalian, beri saya tips ketika jadi pengapit boleh? Apa yang saya tau sikit-sikitlah kalau jadi pengapit kena:

Per1: Senyum sepanjang majlis berjalan.

Mama saya tengok nanti mesti dia cakap, "Ko ni buang tebiat ke apa?". Hehehe.


Ke2: Berdiri tegak, jangan senget-senget. X senonoh kalau orang nampak nanti. 



Tiba-tiba masa time tu lah, saya gatal nak buat aerobic. Ngeh3.

Ke3: Kalau orang campak-campak renjis-renjis bunga rampai jangan lupa kutip bunga rampai. Eh silap, bersihkan tangan pengantin lelaki perempuan. Hehehe.

Kalau lawa camni mana saya x kutip? Hehehe

Ok, tu yang saya taulah. Ada tips lagi x? Saya nervous ni, first time jadi pengapit. Ni baru jadi pengapit. Mungkin 4-5 tahun lagi saya mintak tips jadi pengantin pulak. Hak3.

nota kaki: Orang kata jadi pengapit dapat berkat kahwin awal. Betulke? Oh, sukanya saya!! Hua3 **Gatai! (Mood: Mengarut!)
image signature

39 korang POT PET:

... said...[Reply comment dia please]

salam..
tambah satu lagi..kalau adat mengipas masih digunapakai, berlatih mengipas menggunakan tangan tanpa henti :) mana la tau kena kipas pengantin selama 3 jam je.menarik tu :)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@...: aah, mana boleh lupa part tu....errrkk...habislah...hehe

... said...[Reply comment dia please]

masa saya jadi pengapit dulu, saya guna kipas kanak-kanak yang saya ubahsuai khas untuk mengipas.kat bahagian bilah dia, ada spring yang boleh memegang bilah tu.tak la rasa lenguh pergelangan jari dengan lengan. konsep dia, kamu boleh bayangkan? kat bilah tu, spring dalam keadaan yng boleh melendut ke mana2 arah tu yang disisipkan spring tu.ambil spring saiz sebesar 2 ibu jari dah cukup.

selamat mencuba :)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@..: dapat bayangkan rasanya..terima kasih ye..=)

fndrocka said...[Reply comment dia please]

Jangan bermain sms atau fesbuk di telefon ketika mengipas.jdi pengapit kena fokus..lagipun ramai org amik gambar ye dak

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@fndrocka: yg tu jgn risau...sebab saya jenis x berapa bermain sgt dgn hp..hehe..

tQ for remembering me..=)

Fatiehah said...[Reply comment dia please]

erk..jangan taksub sgt dengan kamera. awak tu bukan pengantin. haha...kadang2, rimas juga bila pengapit lebih byk bergambar dr pengantin. haha. xpe2. try to be shy2 cat.

jangan ikut sangat kalau xbtol.

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Fatiehah: tp mmg betul..nnt orang cakap pengapit over dari pengantin aihh...hehe...

tHanks sebab ingatkan..=)

amirah said...[Reply comment dia please]

terbalik la aina..org kata lau jadi pengapit dapat badi kawen lambat lor..emmm..

Mr.Ket said...[Reply comment dia please]

pakai kena cantik2..tapi tuan dah cantik..taj pe..yohohoho

sab said...[Reply comment dia please]

baju ntuk pengapit jangan over dr pengantin. haha. nti org duk pandang pengapit dr pengantin jek. huhu

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@amirah: jelezzzzz.....=P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Mr Ket: uhuk2, tersedak sat...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@sab: owh, baju kakak saya very the vogue dari saya..jgn risau..hehe

tot tot kecik said...[Reply comment dia please]

salam..


ooo bestnye jd pengapit..
sal last skali tu byk gak dgr..mudah-mudahan begitu la... :D

senang je nk jd pengapit..kenela berkepit sepanjg majlis tu..berkepit je tau..keh keh keh.. :p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@tot tot kecik: wasalam...

waa...insyaAllah...aminnn~..hehe..

nasib berkepit dgn pengantin perempuan..kalau pengantin lelaki..mau kena lesing dgn along..hehehe

penaberkala said...[Reply comment dia please]

tp kena igt, pengapit kena bergaya kalahkan pengantin,haha
tau kenapa?
sbb org ramai dtg akan usha pengapit dl, sbb dh tau yg duk bersanding dh jadi milik org,keh3

selamat menjadi pengapit

hiro said...[Reply comment dia please]

kalau kita kawen 2..sapa jadi pengapit..aigooo.

s.h.a.z.a said...[Reply comment dia please]

confirm! memang nervous..kalah pengantin..huhuh..sy juge br je jd pengapit 2 bln yg lps..1st time jugak..so, gud luck 2 u! :)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@pena berkala: amboiiiii...hehehe...kena pasang guardlah lepas ni..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@hiro: nnt upahje sapa2..hak3...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@s.h.a.z.a: wah, ada geng!!...hehe..
tQ...cuak jugak ni..huhu..

shapoji said...[Reply comment dia please]

pernah skali jdi pengapit...malu giler, sebab ramai org duk tgok jer....tapi still muke kne senyum....terik otot sehari!!!

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@shapoji: habislah kena practice senyum memanjang je lepas ni..hehehe

Nazrul Azat Jamil said...[Reply comment dia please]

comelnyeeeeeeeeee

amirah said...[Reply comment dia please]

la btl la...watpa nk jelez...xpa2 aina p kawen lu keh..jgn lupa jmpt..hehehe ;p

caliph shuriken said...[Reply comment dia please]

gambatte ^^

maCy said...[Reply comment dia please]

tip ptama, jgn lg cantek dr pngntin. hik2

Along Tapa said...[Reply comment dia please]

hurmmm...ramai dah bagi tips...aku nak join gak la...

1.make up jgn tebal sgt..nnt org tersalah pengantin..
2.pastikan ko dah membuang segala sisa pepejal dan cecair sblm tu...kalo tak, sape tahan tgk pengapit buat tarian mr bean kat atas pelamin
3.jangan sesekali pandang atas...ko mesti taknak dalam gambo nnt nampak macam pakai ray ban kan???

cukup??turn kita bila lak??heee~~~

Gorengbaek - Tips-tips untuk tulis blog tanpa gambor

Hangit habis dah - Kawasan-kawasan aku mencarik idea...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Nazrul Azat Jamil: erkk..sape comel?
ngeh3..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@mira: ehem...xpe2...insyaAllah...aminnn~...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@caliph shuriken: arigato!!
^^

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@maCy: confirm xkan lg cantik dr along saya..hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: waaah, bagus lah tips..tabik spring.=)

ehem, turn sapeeee???

:P

ain fathihah said...[Reply comment dia please]

gd luck. haha

ain fathihah said...[Reply comment dia please]

xsabar nk tgk muka hg bermekap. hik3

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@ain fathihah: kita nak mekap apa? cam biasa je kot..kang akak kita cakap lawan tokey nampak..hek3..

tQ

aimi nadiah said...[Reply comment dia please]

ni nasihat dr bekas pengapit.. haha..
yg tips2 kat atas tu dah betul dah.. kena senyum, berdiri leklok.. pegang payung ke, lap muka pengatin ker(time nikah, ade pengantin yg sebak n menangis) hehe..

lagi satu.. ms bergambar tu.. pengapit jgn cacatkan gambar ye.. kesian pengantin..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@aimi nadiah: wah, bekas pengapit rupanya eh? hehe..

kalau pengantin menangis xpe, jgn pengapit pulak menangis x tentu pasal..hehehe..

cacatkan gambar bererti enterprame lebih ea??


hek3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top