46

Kalau nak CEPAT KAHWIN kena makan benda ni?

Saya pernah dengar orang cakap kalau kita nak cepat kawen, jadilah pengapit. Nanti dapat tempias pengantin kat sebelah. Dalam hati bisik, mana x tempias.. dah orang duk baling2 tabur bunga rampai semua kat pengantin, pengapit confirm-confirmlah kena sekali. Hehehe.

Tapi, saya x pernah dengar pulak kalau makan makanan tertentu nanti kawen cepat. Kamu pernah dengar? Kalau x pernah kita serupa. Give me 5! Hehe.

Jadi pada 1 hari, ketika singgah membeli makanan masa jalan-jalan ternampak makanan ini.

Tadaaaa….
X berapa clear eh?

Jap, jap...

haa, ni nama dia: ROTI KAHWIN

Haa, mau saya terkejut tengok roti kawen. Gelak kuat-kuat masa 1st time saya tau roti ni wujud. Dalam hati, xde nama lain ke nak bagi? Haha. Saya sempat berkata dekat housemate saya, “Mira, kalau makan ni mesti kawen cepat nanti”. Hehe.

Esoknya…..

Saya pergi keluar membeli makanan. Jalan dekat kedai yang sama. Tapi bila belek2, “Aik, xde dah roti kawen tu?”

Saya berkata pada housemate saya, Mira.

“Mira, giler laris roti tu. Rasa menyesallah pulak x beli aritu”. Hahaha.

The Moral Of The Story?

Mentang-mentang ramai yang nak kawen awal. X perlu kot beli roti tu semata-mata nak kawen awal. Bagi can saya beli roti tu. Saya nak kawen awal jugak. Eh, jap? Dah out of the moral story. Cabut dulu. :p

Nota kaki: Mungkin lepas ni akan wujud ROTI ANAK pulak, ;p
image signature

46 korang POT PET:

Anonymous said...[Reply comment dia please]

roti pon bley kawen jgk yer...hahaha

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Anonymous: haha..tau xpe..

chairooL ruLez said...[Reply comment dia please]

wohohoo...sebelom ni psl tunang..ni psal kawen lak....

✿....rossa alina....✿ said...[Reply comment dia please]

ahahahaha..lawak je..nk cari la roti tu.. ;p

edaolala said...[Reply comment dia please]

gatai nak kawen eh. hahaha :D ehh roti tu kelakar laa hahaha ;p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@chairooL ruLez: heheh...biasalah pompuan..bab2 ni sukaaaa...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@rossa alina: haaa, jom cari jom..
:p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@edaolala: saje jeee..gatai ckit..hak3..

roti tu mmg kelakar...haha

maCy said...[Reply comment dia please]

pasni roti pandai, roti lulus pekse. haha

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@maCy: haa...lagi lah laris roti tu..hak3..

Anonymous said...[Reply comment dia please]

aina xabes2 pasal kawen. mesti xsabar nk kawen ni kan..haha

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Anonymous: sebab bakal jadi pengapit..tu terkena tempias habis tu..=p

Along Tapa said...[Reply comment dia please]

laa...roti kawen tu memang dah lama wujud la...ko taktau ke...ataupun bendalah pelik2 tu aku jek yang rajin jumpa sampai jadik biasa...

Gorengbaek - Shhh~~~ Aku nak reveal rahsia aku ni...

Hangit habis dah - Kurang hajor ke kurang di ajor??

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: x tau...

eh, bukan dia tulis BARU KE...

penaberkala said...[Reply comment dia please]

chop2
kat mana ada jual?
kirim 10 bijik,hahaha

iqbalsyarie said...[Reply comment dia please]

Haha.. best la entry ni, cukup untuk membuatkan saya tersnyum. Apa da...roti pun kawin..haha

Post-post menarik.
Allah wujud ke?

Allah Sangat Baik. Setuju?

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@pena berkala: kat mana? ada jual kat cni..tapi dah habis dah..hehe...

ehem, amboi..byk sgt aih sampai 10..=p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@iqbalsyarie: hehe..thanx..=)

tau xpe..roti pun nak nama kawin..hehehe

rammyd said...[Reply comment dia please]

hahaha. abehlaaa.. da ade roti kawen pulak... lepas ni mesti industri roti jadi sumber kewangan no 1 negara. hakhak

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@rammyd: hak3..pe lagi rammyd, start jual rotilah mulai skang...

BUJANG SUSAH said...[Reply comment dia please]

moga dipercepatkan jodoh tu.. hari2 cerita pasal kawin... huhuhu...

hiro said...[Reply comment dia please]

nkk.

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Bujang susah: aminnn..hehe...
saya cerita pasal kawen sbb akak saya nak kawen dah...semangat..hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@hiro: dah agak kamu mesti nak..hek3..

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

bukan ada dalam menu ke roti kawen ni. sekarang dah siap ada dalam pack camtu plak ea.. huhu..

nak kawen.. tapi takde calon. camna tu? =P

Amni said...[Reply comment dia please]

comel... ni tak sabar nak kawen jugak la ni? hehe... join sekaki ngan kakak dear..=P

aimi nadiah said...[Reply comment dia please]

ingat ade ebtull.. huhu.. daku kecewa xde makanan utk kawin cepat.. haha..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@AsaDa: haha..skang zaman dah maju..
:P

ehem, kalau awak xde calon pe kata pegi cari roti menantu pulak..:p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Amni: haha..yay..ada geng! give me 5!
hehehehe...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@aimi nadiah: jangan kecewa...nnt sya kecewa jugak..hehehe

Epy Ain said...[Reply comment dia please]

hahaha
amat menarik dgn keberadaan roti ni..
+_+
tp betul ke ramai nak kawel awal..
tgk mcm xjew..:)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Epy Ain: haha..mmg menarik..rasa dia x tau lah macam man..
ramai yg nak kawen awal...
classmate saya ramai yg nak kawen awal..calon je xde lagi..hehhe

~♥ Mawar ♥~ said...[Reply comment dia please]

alaaa.. nape kite tak penah jumpa pun roti 'kawen' ni.. kihkih

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Mawar: Petanda saya kawen awal ckit dr awak...hik3..
**gatai!

THE LEKAT LEKIT STORY said...[Reply comment dia please]

baru jumpa.. lahai font dia kaler2.. x pasan
berbalik pd jadi pengapit ni.. penah dulu skali sy jd pengapit bidan terjun la.. skali tu jer.. x bapa bulan lepas tu sy lak kawen.. memang x de planning gedebuk gedebak punya. lepas my hubby jumpa parents.. trus dia decide nak kawen & parents pun sokong.. planning tak sampai sebulan trus nikah.. lepas sebulan nikah trus buat majlis kawen. walaupun simple tp meriah jugak

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@The lekat lekit story: hehe...susahke nak cari buttonnya?
hehe...
wah..syoknya dah kawen..=)
jelez ni..hehehe...
kira betullah ea jadi pengapit cepat kawen? hik3...suka3..haha..=D

thanx sbb komen..=)

Tomato Gurl's Life said...[Reply comment dia please]

kalau camtu hari ini jugak cik tom carik roti kahwin..heheh ;))

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@cik tom: cik tom kalau jumpa jangan lupa passing cni..hehehe..

prince kais said...[Reply comment dia please]

xpernah jumpa pom..ktner ade jual???

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@prince kais: mungkin sebab roti ni BARU...so jual kat kedai2 tertentu jee..hee...=D

Mr.Ket said...[Reply comment dia please]

roti cerai

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Mr. Ket: xmo roti tu..=(

fasya said...[Reply comment dia please]

awk..awk x pnh dgr kan klo nk kawen cpt mkn something..meh sy nk bg tw kat awk..yg ni lbey dr skli sy dgr..
mkn daun sirih yg pling atas skli yg kat sirih junjung..tp x cnfrm hntaran dr pihak laki/pmpn..
nk tw lbey lnjut..try tny mak awk..huhu~ gud luck~

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@fasya: serius ke??

ok, saya nak pergi cari benda tu sekarang jugak!!

hehehehe

adx itu aku said...[Reply comment dia please]

emm....ny sume org tue punye andaian ek...
sye pon da byk kli gak jdik pengapit..
tpi ta kawen2 pon..(pdhal umo bru 18..HAHA ;D)
sal roti plak,agak kreatif org yg bg name nyh !!
btw,shuke la ngn topik nyh..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@adx itu aku: hehe..thanx..=)

19 kawen la tu kott..hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top