24

Kisah suami yang COMELLLL......

Ketika ini saya baru sampai UPSI. Serius rindu giler dengan blog saya ni. Cerita pasal saya jadi pengapit nanti saya cerita ea? Hehehe. Saya dah taip cerita ni hari tu, tapi x sempat nak publish sebab ikut sana sini Along saya masa balik Johor aritu. Rabu saya dah start exam. Semoga saya dapat jawab dengan jayanya. Aminnn.

Ok, sebab kakak saya dah kawen. Maka ingin saya ceritakan kisah pasangan suami isteri yang baru berkahwin.

Pada suatu hari, si isteri sedang sibuk membasuh baju. Tiba-tiba datang si suami. Mungkin disebabkan baru berkahwin, maka si suami suka mencium isterinya.


Oleh sebab isterinya masih malu-malu, maka isterinya berkata,

“Abang, abang suka cium sayang ea? Ermm, kalau abang tolong sayang buat keja, nanti sayang bagi abang cium.”

Si suami berkata,

“1 kerja 1 ciuman eh?”

Si isteri balas, “Iya...sambil tersenyum”.

Maka selepas si suami tau bila setiap kerja yang dibuatnya dia akan mendapat ciuman, terus si suami mengambil baju yang hendak disidai.

Sambil menyidai dia mengira bilangan pakaian yang disidai.

“1…2…3…4…”. X lama lepas tu, si suami memandang isterinya sambil berkata,

“Sayang, 1 helai 1 ciuman ea?”

 Si isteri bila melihat keletah si suami, isterinya tersenyum, =).

Setelah habis sidai baju, si suami pergi ke arah isterinya sambil menunjukkan buku 555. Si suami menunjukkan bilangan baju yang disidai yang telah dicatatnya tadi sambil bercakap,

“Baju tadi total abang sidai semua 25 helai. Sayang kena bagi abang 25 ciuman ea nanti.”

Isterinya berkata,

“Ermm, 25 ciuman.. Tapi tunggu lepas sayang lipat baju ea?”

Selepas baju kering, si isteri angkat dan bawanya masuk ke rumah untuk dilipat. Semasa si isteri hampir habis melipat baju. Si suami datang. Suaminya berkata,

“Ish, sayang ni buat kerja bukan nak panggil abang. Tengok tinggal 3 helai je”.

Si isteri berkata, “Erm, abang lipatlah lagi 3 helai tu.”

Sambil si suami melipat baju, si suami mengira, “1..2..3..”

Setelah habis si suami lipat 3 helai baju itu, si suami ambil baju yang telah dilipat oleh isterinya. Si suami buka kembali lipatan isterinya, kemudian dilipatnya kembali.

Si isteri terus bertanya kepada suaminya,

“Abang, kenapa bukak balik baju yang sayang dah lipat?”

Si suami balas,

“Xpelah, sayang kata 1 helai 1 ciuman, abang tadi dapat lipat 3 helai je. Mana cukup. Kalau abang bukak balik pastu lipat balik sama jugakkan?. Abang nak ciuman lebih dari sayang.”

Si isteri berkata, “Comellah suami sayang ni”….sambil tersenyum,=)”

Lepas habis sesi lipat melipat, seperti yang telah si isteri janjikan, isteri tersebut perlu memberikan “hadiah” yang telah dituntut oleh suaminya.

Erkk..cukup…Lepas tu apa jadi eh?

Jeng jeng jeng….

Lepas tu sekarang saya rindu nak blogwalking dan membaca blog-blog anda.(Xde kena mengena dengan cerita). Hehe.

Nota kaki: Haritu saya perasan ada orang copy paste entri saya. Nak copy paste boleh, tapi syarat dia linkkan ke blog asal.

p/s: Exam mood sila kembali pada ku sekarang. Ini adalah arahan!

image signature

24 korang POT PET:

tHesmUff said...[Reply comment dia please]

haha...sweet stories...
gud luck 4 exam!.. U mna nie?..
jemput dtang ke blog sy ke..
:)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@thesmuff: hehe..thanx..=)
u mana? UPSI..hehe...
ok, nnt sy dtg..=)

hiro said...[Reply comment dia please]

arap2 bahagia.

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@hiro: aminnnn....~

deqdeq said...[Reply comment dia please]

bestnya....sweet couple....kn best klu mmg mcm nih....heheheh

iqbalsyarie said...[Reply comment dia please]

Waahhhh...patutlah lama tak nampak! faina, u missed 2 entries kot. hehehe... apapun, goodluck for upcoming events :)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@deqdeq: hehe...tau xpe..=)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@iqbalsyarie: xpe2..nnt sy follow up ea..=)

tQ..=)

amirah said...[Reply comment dia please]

hehe...aina sila sabar =p

sab said...[Reply comment dia please]

adeh. nak kawen cpt boleh? weee~

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

owhh.. so sweet~~~~
nak tiru mcm nie gak lah bila dh kawen nnt.. :D

maverick said...[Reply comment dia please]

peh...lagi comel kalau tak buat keje pun dapat cium jugak...hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@amirah: errr...saya mmg sedang brsabar..=p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@sab: boleh2..saya pun nak cepat kawen jugak..heee..=D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: masa tiru tu nnt ckp kt isteri...
abang baca kt blog faina989..=P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@maverick: yg tu saya suka jugak..hehehe..=P

Along Tapa said...[Reply comment dia please]
f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: haip...xde kena mengenalah!
=p

Encik Psychopath said...[Reply comment dia please]

cmtu, selongkar 1 almari then lipat balik.

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Encik Psychopath: uih..tu dh over sgt tu..hahaha

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

rekaan?? ke selalu terbayang suami yang macam ni? hihi =P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Asada Ryutaro: Haaa, asada mengarut!!

:P

Syafenaz said...[Reply comment dia please]

sweetnyer..best cite ni..hehehe... gud luck in exams ya.. bubye..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Syafenaz: hehe..tQ..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top