25

MAK LaWaN ANaK?

Salam 1 Malaysia. Tajuk ni memang x de kat berita atau akhbar harian mana2. Tapi cuma ada khas kat cni je. Ok, jom terjah.

Memang menjadi kewajipan saya tengok keyword nuffnang setiap hari kalau saya bukak laptop. Saje bukak sebab saje nak tengok keyword apalah yang orang google sampai boleh sampai ke blog ni kan. Lepas insiden INI memang saya x heran kalau nampak nama saya terpampang lagi pada keyword nuffnang. Masalahnya mak saya pun terlibat.Dan yang saya heran. Lawan tokey nampak. Hehehe.

Ni bukti mama saya femes:

Semalam pagi-pagi saya call Along dengan mama saya tanya pasal persiapan perkahwinan Along saya yang akan berkahwin 2 minggu lagi. (Sila lihat ayat ni, tanya persiapan perkahwinan? Gaya macam saya yang nak kahwin ohh). Hahaha. Ok, cukup. Lepas tu Along saya cerita ini kat saya:

Along: “Faina, ko nak tau, mama tu kan. Semua orang kenal dia. Tadi dia singgah kedai orang tanya, “Puan Norsiah eh? Kenal saya x?”
Faina: “Haa, ye ke?”
Along: “Haah, lepas tu tadi pergi butik Andaman pulak ada orang tegur dia lagi, “Cikgu Norsiah eh? Kenal saya x?”. Lepas tu kan, dia pi jemput semua orang pergi kenduri kahwin(excited agaknya).
Faina: Haha.
Along: “Lepas tu kan, skang kad kawen dah nak habis dah”.

Lepas tu tiba-tiba mak saya ambik phone dari Along saya..

Mama: “Adik nak tau, aritu Along ko sibuk cakap, “Maaa, kad kawen banyak lagi ni, berlambak(400 keping lagi). Membazir. Nanti mama nak bagi sape makan semua tu?. 
Sekarang bila Along ko balik, terkejut tengok kad kawen tinggal 40. Adik nak tau Along cakap apa?”
“Dah2, jangan bagi lagi kad kawen ni. Nanti mana tau Faina, Tira ke sape2 lagi nak guna. Dah2”

Conclusion?

Mak saya ramai giler kenalan. Nak buat macam mana. Dah namanya Cikgu. Pergi kursus sana sini, kenal ramai kawan. X campur lagi dengan mak cik2 kantin dengan budak2 yang sibuk mintak kad kawen dekat mak saya plus tokey kedai yang kenal mak saya sebab mak saya selalu beli barang kat dia. Haih. Mama oh mama.

Ok, tamat kat sini. Skang saya tertanya2 siapa yang mencari mak saya kat google ni? Siap tulis Puan Norsiah Tercinta lagi? Haaa, jawab cepat…

Nota kaki: X pernah pulak orang keyword nama saya Farah Aina tercinta. Farah Aina UPSI ada.

image signature

25 korang POT PET:

yanmie said...[Reply comment dia please]

Salam,

wah glemer mak! ehehe
takpun agaknya diorg cari puan norsiah lain tak? maklumlah nama ada bnyk sama :)


www.yanmieonline.com

SyerAgh said...[Reply comment dia please]

npe keyword kisah awek pernah main dtg sinie? haaaaa

maCy said...[Reply comment dia please]

haha. biasa cikgu2..
mak abah macy ckgu.. abah la. kalo pgi mne2 hatta pasar malam pn msti ade org salam2 tnye kaba.. n tiap mggu orgnye lain2.. adeh~

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@yanmie: haha..tau xpe...erm, mungkinlah kot..nama norsiahkan byk..hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

SyerAgh:haaa...ayok..x tau..

awak yang cari eh?

:p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@macy: hehehe...tau xpe...

wah, femes lagi ayah macy..=D

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

mak awak search diri dia sendiri kowt.. hehe.. :D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: saya rasa macam tu jugak..=D

**give me 5..ahaha..=p

hiro said...[Reply comment dia please]

hihi..abis la kalau mak tulis blog.

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@hiro: haha.. tau xpe..femes kot nnt..=D

Along Tapa said...[Reply comment dia please]

owh..takpe...nanti aku search farahaina tercinta...siap link lagik kat blog aku....hahahaha~~~

Gorengbaek - Adakah korang masih remaja??

Hangit habis dah - Fakta tentang kentut

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: amboi..gelak sakan nohhh..sekeh kang!!

haha..=D

iqbalsyarie said...[Reply comment dia please]

uh...feymes!

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@iqbalsyarie: haha..tau xpe!

Nuff4u said...[Reply comment dia please]

singgah tgh hari....c box keluar

cik lya said...[Reply comment dia please]

mama lagi femes dari anak nye ye..hee..~

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Nuff4u: owh..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@cik Iya: tau xpe..hehe...

mrs jamal said...[Reply comment dia please]

memang bangga kan kalu mak kita camtu..

mama saya pown bangga jugak ni..hu..hu

TiKa LEh said...[Reply comment dia please]

cikgu slalu dikenali..mcm mak sy jgk..hoho

TiKa LEh said...[Reply comment dia please]

cikgu slalu dikenali..mcm mak sy jgk..hoho

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@mrs jamal: hehe..tau xpe...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@TiKa Leh: aah..ramai org kenal cikgu..hehe

Tomato Gurl's Life said...[Reply comment dia please]

fuyoo glamernya mak..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@cik tom: sangat kot..tiba2 tgk keyword hari ni lagi melampau-lampau..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top