26

Lelaki suka tidur petang dapat kurangkan kesuburan?? Haaa..sila baca....

Lelaki, kurangkan tidur petang ye..=D

Tido petang? Bolehlah. Saya jenis yang kalau tido petang, tido 1 jam cukuplah. Kalau x tido lagi baik. Tapi, disebabkan saya seorang perempuan, makanya x mengapa saya tido petang pun. Yang menjadi masalah adalah pada kaum lelaki.

Kenapa lelaki eh??

Saya dapat email yang mengatakan bahawa lelaki x digalakkan untuk tidur pada waktu petang. Kenapa? Sebab boleh membawa kepada INFERTILITY. Atau bila saya translate dalam bahasa melayu bererti ketidak suburan. Jeng3. Hehehe. 
Jangan biarkan sperma anda berkurang!

Alasannya? Kononnya bila lelaki tidur lama pada waktu petang, nanti bila waktu malam nak tidur susah. Apa kena mengena susah nak tidur malam dengan ketidaksuburan eh? 

Jawapan: Bila lelaki susah nak tidur malam, hormon mereka akan terganggu. Dan dalam hal ni, hormon testosterone yang akan terganggu.

Apa itu hormon testosterone? Jawapan: Hormon yang bertanggungjawab menghasilkan sperma. Jadi, kalau mahu sperma anda banyak berjuta-juta lemon, kurangkanlah tidur pada waktu petang agar pada waktu malam anda dapat tidur senyenyak-nyenyaknya seperti seorang bayi. =D

Nota tambahan: Penghasilan hormon testosterone adalah optimum ketika anda tidur.

Lepas ni kalau mahu cari lelaki, cari lelaki yang x suka tido petang. Ahaksss!!

Nota kaki: Tiba-tiba terasa seperti cikgu Biologi. Hehehe
image signature

26 korang POT PET:

nerves said...[Reply comment dia please]

oh yeke..dem-___-''

err..tapi kalau tido petang pun still dgn pantas boleh tido malam gak dengn nyenyak dan khusyuk...err..takpekankankan..
o_0

aimi nadiah said...[Reply comment dia please]

kena cr lelaki yg xtdo ptg ea..
jd soalan wajib ms nkn ngorat kena tanya.. "awak suka tdo ptg x?"
hehe..

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

OMG! Pasni dah tak boleh tdow petang la ehhh..
arghhhh... tekanan.. hahaha...

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

okeh! saya tak tido petang! lalala~

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@nerves: xpe kotttt..hek3..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@aimi nadiah: haa...soalan yang bagus..x terfikir pun..haha...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

Solihin Zubir; tekanan??? oh..jangannnnnn....hahahahaha...

;P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Asada Ryutaro: errr...ada can jadi calon nih...

:P

iqbalsyarie said...[Reply comment dia please]

Waaahhhhh... TQ share :)

fathiahRAIHANA said...[Reply comment dia please]

ada gaya mcm cikgu Biologi :)

saiaAriEma said...[Reply comment dia please]

wahh..baru saia tau la.hehe.
menarik! :)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@iqbalsyarie: sama2 iqbal..=)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@fathiahRAIHANA: hehe.. tQ...walaupun teringin jadi cikgu fizik..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@saiaAriema: hehe...tHanx..=)

Arpiiz said...[Reply comment dia please]

haha, memang macam tgh belajar biologi la...^^

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Arpiiz: hehe...thanx..=)

tigasukumaut @ TSM said...[Reply comment dia please]

hukum alam jangan di langgar, Allah jadi kan siang dan malam ada sebab nya, siang untuk bekerja, malam untk berehat

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@TSM: betul3...=)

Puteri Iqa Izyan said...[Reply comment dia please]

hahaha..habeslah lelaki pasni :P

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Puteri Iqa Izyan: hek3...tau xpe...

:P

maCy said...[Reply comment dia please]

oh serious! baru tahu. haha ;D

caliph shuriken said...[Reply comment dia please]

owh.. btul ek bole dpt kumpul smpai juta2 lemon tu? hukk...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@maCy: wah..macy gelak besar di situ..hek3..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@caliph shuriken: air mani lelaki kan dalam tu kan spermanya berjuta2..hehehe

Siapa Tahu Aku said...[Reply comment dia please]

tido petang mcm mn tu...lepas asar ker?sebelum asar??biasa klau tido sbelum asar.....bleh lgi tido waktu malam.....tpi bila time lepas asar tu tido.....memang syusyah tido malam....

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Siapa Tahu Aku: xdelah..maksud tido petang ialah kalau dah tido lama sangat..nnt malam x boleh tido...kira kalau tido petang sekejap..lepas tu tido malam ok je..xde masalah..

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top