20

Google Translate? Berguna ohhhhh!!


Google translate? Selalu jugaklah guna kalau kata ada benda yang saya x faham. Untuk buat karangan bahasa Inggeris juga pernahlah jugak saya gunakan. Hehe. Tapi harap maklum, untuk rumus-rumus Fizik memang saya x dapat gunakan Google translate ni.

Pagi-pagi saya tengok ada anonymous yang mengomen dalam salah satu post saya iaitu Radiasi Laptop? Bahaya kalau kamu mengandung!. Anonymous ni komen xdelah romantik macam dalam post ni: Anonymous ni romantik? Tapi dia komen buat saya tertanya, apo ko bondo dia tulih ni? Hehe. Mana x nya, dia komen macam ni:

Kap kun kap kah??

Jadi, saya pun cuba menggunakan Google Translate yang akhirnya berbunyi begini komennya:

Oh, bukan kap kun kap.. Tapi bahasa Rusia. Hehe...

Lihat. Sekarang baru saya tahu ada orang Rusia baca blog saya. Kan terkembang sudah. Hak3. Jadi, pengajaran yang saya dapat kali ni, ingin menulis blog dalam bahasa Rusia bagi mempertingkatkan pembaca Rusia

Eh silap, pengajaran yang saya dapat sebenar-benarnya kali ni ialah, gunalah google translate dalam apa jua keadaan. Haa, baru betul. Hehehe.

Nota kaki: Mungkin post tu orang Rusia tu translate pi bahasa dia apa nak bagi faham?

20 korang POT PET:

✿....rossa alina....✿ said...[Reply comment dia please]

kadang2 xbleh percaya gak ngan ggogle translate ni..ayat tunggang langgang..hahaha..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@rossa alina: tau xpe..selalu bahasa melayu macam bahasa indonesia je..hehe

ymn said...[Reply comment dia please]

google translate tu kdg ok kdg bengong sikit ayatnya :)

afni+hafiz=dani said...[Reply comment dia please]

hehe..afni pun slalu guna kalo time jd stalker nk tgk conversation kwn2 india dkat wall fb..haha

gigiAriEma said...[Reply comment dia please]

wah..org rusia pon tgk blog kamo.best nye... :)
gigi pon sllu bkk google trnslte nih.ngeee

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@ymn: agaklah..especially bahasa melayu dia..(-_-)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@afni+hafiz=dani: oh, nnt saya nak try buat jugaklah..hehehehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@gigiAriema: oh, jangan cakap macamtu....saya segannnn..hehehe...

p/s: give me 5...hehe

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

agak2 sapa org rusia tu?
adakah maria sharapova a.k.a bekas awek sy tu? ;-p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: kalau maria sharapova dia x cari post pasal bahaya radiasi...dia cari post pasal green syndicate sudah berpunya??

:P

sissyira said...[Reply comment dia please]

salam

tak terfikir pulak...hehehe

terima kasih kerana berkongsi =)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@sissyira: wasalam...owh..sama2...lepas ni kena cubalah kalau dapat komen pelik2..hehe...

:)

ain fathihah said...[Reply comment dia please]

wah, gelemer blog mu

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@ain fathihah: blog hg pun glemer gak...

maCy said...[Reply comment dia please]

kalo da anon bahase pelik tu. besenye spam~ huhu

amirah said...[Reply comment dia please]

seyes tak penah guna google translate.haha

ASaDa RyutaRo said...[Reply comment dia please]

hahaha.. rajin plak orang tu nak translate. takde makna nya. keje nak spam.

google translate guna bahasa tadika. sebijik2 dia terjemah. haha..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@maCy: :(

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@amirah: ye ke x pnah guna???

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@asada Ryutaro: huk3...yela2...


baru ingat ada org rusia baca blog..

;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top