30

Barang Yahudi yang menjadi ikutan kita~

Sekarang ni jadi trend kita dapat maklumat kat FB lepas tu kita share - share balikkan? Haa, sama yang macam saya buat, cuma saya share benda yang mereka share di blog. Hehe. Jom tengok apa yang saya dapat tahu:


1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya x elok makan banyak sangat.

Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. So kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini. 


2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi di tangan mereka.




 3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.




4. McDonalds adalah antara salah satu fast food yang kerap orang makan walaupun pada hakikatnya ramai orang tahu McDonalds x elok. Nak tahu kenapa? Sebab McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.


5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.



6 . Untuk pengetahuan, para kafir jugak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.


nota kaki: saya dah la suka giler soya..haih, kena cut off pelan2 la pasni..huhu..(T.T)

image signature

30 korang POT PET:

ceritasekupang said...[Reply comment dia please]

nice post....thanks for sharing because of caring...heee...

ceritasekupang said...[Reply comment dia please]

nice post....thanks for sharing because of caring...heee...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@ceritasekupang: hehe..ur welcome..=)

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

OMG! masa bulan puasa aritu, tiap2 malam sy minum 1 kotak besar soya tu.. adoiii laaaaaaa..... habis! wuwuwuwuw....

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: kamu minum soya sbb nak kasi kulit putihkeee??=p

Along Tapa said...[Reply comment dia please]

kalo kita ikut pesan org2 tua dulu, takde masalah gak kan??

Gorengbaek - Benda-bernda yang Along pantang masa makan

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

kalau nk kasi kulit putih, baik sy mandi soya trus.. haha.. ;-p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: orang slalu buat dek pesan2 orang tua sbb x tahu relevan dia dgn kehidupan seharian..
bila dah ada fakta macam ni kan dah terlewat..betul x?

amirah said...[Reply comment dia please]

tapi tofu projek biotek kami berkhasiat ma..hahaha

||| PöJìé PööH ||| said...[Reply comment dia please]

Pojie mmg dari dulu xsuka organ dalaman sbb mak cakap lembab, so fine bagus!

Xsuka cofee tapi sgt suka soya.. Fine, kne tukar citarasa pasni ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

Lan Bingka said...[Reply comment dia please]

tak pernah plak diajar makan McD tu bagus..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: amboi...mengganas nampak..=p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@amirah: boleh caya ke ni????
hehehe..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@pojie pooh: betul2, mak saya pun cakap macam tu jugak..hehehe....

tapi kopi pahittt..huhu....hehehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Lan Bingka: aah ek, awat pelki sangat statement tu..hehe

-telordibasuh- said...[Reply comment dia please]

serius ke soya?...telor rase maybe soya yg di import je yg xok hehee..

soya kat pasar mlm ok kot hehhee

elmaranji dot lom said...[Reply comment dia please]

hmmmmmm, bagus info nih!

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@telor: kalau dah namanya soyatu, betullahtu...ada bezake soya malayis dengan soya import??hehehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@elmaranji dot com: tQ..=)

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

awk.. sy amek idea nk wat entry pasal soya tu eh.. boleyh kan.. juz amek idea je.. :D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: ambiklah wahai mr soya man..
:p
hehehehe....

maCy said...[Reply comment dia please]

nice post. mmg betul pn kan.hum

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

hahhaa.. makaseh soya gurl.. ;-p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@macy: tQ..=)...hurmm....

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: ur welcome soya man...;p

matpek said...[Reply comment dia please]

mengikut apa yg saya belajar, mmg soya kaya dengan phytosterol atau phytoestrogen secara khususnya.. jadi bagi lelaki, pengambilan estrogen yg berlebihan akan mempengaruhi kesuburan mereka..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@matpek; huaaa...awak buat saya kagum..hehe..makanya, mmg betullah kan..bagus2....thanx 4 da info.=)

matpek said...[Reply comment dia please]

@ f_aRa_aINa989 : thanks.. nak tambah sket..mungkin semua dah tahu..

Nabi kita mengingatkan supaya tidak makan susu bersama buah kerana boleh menganggu perut tetapi banyak iklan mewar-warkan kebaikan yogurt buah-buahan (produk susu + buah) yang kononnya baik untuk usus.

Banyak juga iklan mewar-warkan kebaikan susu lembu....ada gangliosida la.....mcm2. ..tp sebenarnya susu kambing adalah susu terbaik selepas susu ibu. sokonglah susu ibu..hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@matpek: owh, yg ni pnah dgr..tp ramai yg buat dek kott...haih..
tapi...susu ibu saya dh habis 10 tahun yg lepas..hehe..

Anonymous said...[Reply comment dia please]

ehh semua betul la..
hati > kn hantu2 setan je mkn ati...tp, sy suka gak mkn ati ayam nihh...
kopi > betul la...ptt ada pro & kontra psl kebakan kopi ni
kambing > org arab masak hdgn kambing, kite kene ikut org arab yg soheh2 muslim kn
mcD& coke > saya boikot!!! mmg xsuka coke tp mcD..kene ambik masa la..
soya > humm ptt la kulit baby yg mak dia minum soya masa peknen...xcantik, muda alergic n xtahan ggt semut/nyamuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top