18

Saya mahu seorang abang boleh?

Kadang-kadang saya tertanya bagaimana rasanya mempunyai seorang abang? Saya anak yang ke-3. Mempunyai 2 orang kakak serta 3 adik lelaki. Mempunyai kakak seperti along dan tira, macam biasa, boleh dijadikan teman berbual tentang kekasih hati, peneman shopping (walaupun saya selalu teman, mereka yang shopping sakan), dan jugak kadang2 paling biasa, teman bergaduh.

Mempunyai 3 adik lelaki pula, dengan perangai lain setiap satunya menyebabkan saya rasa bertanggungjawab sedikit walaupun hakikatnya saya masih manja dan berkelakuan seperti budak kecik kadang2. Jap2, is this Faina? Err, ok. Terus terang time. Saya rasa mahu seorang abang sebab saya rasa nak rasa ada abang macam mana. Ok, abaikan ayat ni.

3 adik yang kadang2 jadi macam abang saya..hehe

Saya sibuk mahu ada abang. Tapi kenapa x cakap mahu ada adik perempuan? Sebab saya jelez kalau ada orang lebih manja dari saya. Boleh macam tu? Hehehe.

nota kaki: apa perasaan ada abang eh?

image signature

18 korang POT PET:

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

awk buat sy rasa segan la..
awk buat sy rasa nak nangis..
hakikatnya sy bukan seorg abg yg baik sprt awk bygkan..
sy terlalu byk dosa terhadap suma adik2 sy..
mayb sebab tu sy rasa sgt resah, gelisah n gelabah bila adik sy sakit n kena operation..
sy takut sgt2 kehilangan dia sbb sy belum puas tebus dosa2 sy kt adik sy..
sy belum puas tunaikan tggungjwb sy sbg seorg abg..
sebenarnya sy tdk layak pon menjadi abg..
nway.. terima kasih sebab sudi tlong doa..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

saya dah ubah post ni sebab takut kamu segan...

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

sy segan sebab sy bukan abg yg baik n x layak jd abg pon.. sy segan dgn diri sy sindri.. huhu..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

solihin: kamu kena tengok cerita the last song..ada 1 ayat, people make mistakes, even the one we love...

making mistake normal lah tu..tp lagi mistake if kita terus buat kesalahan yg sama...so, chill out my fren..=)

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

hhmm.. makaseh..
mmg skang nie pon sdg cuba jd abg yg terbaek! :D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

haa...camnilah..=)

yay!!!

Nursuhadah Binti Mohamad Ramdzan said...[Reply comment dia please]

aina tgu abg sayng dah lah..hahah

aku dan hidupku.. said...[Reply comment dia please]

ade abg mmg best...
de owg jge ckit...
tp tiap kli gduh mmg xkn menang r..
die ag besar..
law ade adik laki..
law gduh kte leh sepak die..
law abg..xkn nk sepak...
tp tang duit??
mmg best r...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@sue: lainlah abg syg dgn abg betulll..hehehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@aku dan hidupku: waa..bunyi cam syokje ada abang..hehe

maCy said...[Reply comment dia please]

seronok. rasa tak cukup abang 3 orang. sebab jarak umur sangat jauh, jadi lebih kpd betul2 abg dari mnjadi abg dan kawan..
ada kakak juga seronok.

tapi, bagaimana ya rasanya mempunyai adik? :)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@maCy: macy cakap cmtu cam seronokje ada abang...erm, ada adik mmg best sbb kita boleh buli dia..hehe...and kadang2 seronok dpt tgk celoteh dorang(masa kecikje la)..hehe

pA'aZ said...[Reply comment dia please]

ohh,sgt best ade abg..
lg klau yg dh keje..
leh mnta duit(klau dia xde awek lg masyuk)..hahahaa.. =D
klau sis dorg kdekut skit,coz nk shopg..bla..bla..bla.. =(
okie,ksimpulannya,abg best..hahahaa

amirah said...[Reply comment dia please]

nak kakak....eh xmaula..jd kakak sulung bez gak bole buli adik bongsu

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@pa'AZ: weyh, x aci buat saya jelezzzz.....geram2..hehe..=D

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@mira: kamu mmg bukan kakak sulungkeee?=p

senyumm said...[Reply comment dia please]

best ade abang...sy ade 2 abang,2 adik lelaki.abang2 selalu melindungi sy.mase sek dlu klo ade org buli,abang tlg gi belasah..mase rehat,abang belikan makanan..dah besar ni,abang2 sy mahukan yg terbaik utk sy termasuk memilih kawan lelaki..sy saaaaayang hero2 dihati sy

iLitralala said...[Reply comment dia please]

aina..saye ade abg.. ade abg nie sebenarnye menyakitkan hati je..but sumtime mmg best hehe..i wrote sumtin bou him ..so klu nk rase ade abg...bce link nie =)

http://ilitralala.blogspot.com/2010/11/note-ni-khas-utk-abg-aku-n-abg2-yg-ade.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top