7

Tsunami di JEPUN? Malaysia mungkin akan kena tempias?


Gambar Tsunami di Jepun

Tsunami di Jepun? Saya x menyangka bahawa Jepun juga akan mengalami Tsunami. Tapi ini semua kuasa Allah s.w.t. Cuma buat saya terfikir ialah haritu, saya ada baca surat khabar (Kosmo 9 Mac 2011) yang mengatakan bahawa saintis-saintis America mengatakan bahawa akan ada bencana dasyat akan berlaku pada bumi disebabkan daya tarikan graviti antara bulan dengan bumi apabila Bumi dan bulan berada pada jarak paling dekat dalam tempoh 19 tahun.

Dan tadi dapat tahu bahawa Jepun mengalami Tsunami dan New Zealand mengalami earthquake. Dan kini di Facebook telah disebarkan bahawa tempiasnya akan melanda Indonesia dan Malaysia sekitar jam 7 malam, Pantai timur atau Sabah/Sarawak.

Sesiapa yang nak lihat video Tsunami di Jepun boleh klik pada link ini: http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12709850 

Kita tahu bahawa dunia hampir kiamat, tapi ramai yang "buat dek". Kira xde action. Saya bukan bercakap untuk memerli orang lain, tapi juga satu peringatan buat diri.

"Telah nampak kerosakan di darat dan di laut disebabkan kerana perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagiaan dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar)." (QS 30. Ar-Ruum: 41)

Saya berharap agar kawan-kawan saya yang study di Jepun selamat, x lupa juga di New Zealand. Juga kepada saudara-saudara Islam kita. Semoga Allah melindungi mereka dan kita semua. Aminn ya rabbal alamin..

nota kaki:

"Dan sungguh akan Kami beri cubaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar." (QS 2. Al-Baqarah: 155)
credit(saintis beri amaran bencana alam) 

7 korang POT PET:

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

Semoga semuanya selamat.. Aminn...
Rasa berdebar-debar ni.. ish..
Nauzubillah..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: Aminn, berdebar jugak..takut malaysia terkena tempias..

Moga dijauhkan..aminn ya Allah..

W.N.Z said...[Reply comment dia please]

takutnye...
bnyakkn brdoa...
rse mcm brdebar la pulexx...
subhanallah,,,

W.N.Z said...[Reply comment dia please]

subhanallah...
hrap2 tidak menerima tmpias kat msia ni...
moga2..umat islam d msia brdoa bnyak2..

Fiq X-Factor said...[Reply comment dia please]

aq duk kat terengganu...
ada org ckap shahbandar dh dilanda tsunami

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@W.N.Z: kita kat sini pun semua mesti rasa berdebar2. Subhanallah.

Berdoa agar dijauhkan semua ini ya Allah...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Fiq X-Factor: Ya Allah, semoga semuanya selamat...

Rakyat Malaysia pasti semua tengah gelisah skang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top