12

Video CARUT Anwar Hadi.. Kalau x suka, x perlu kot sampai buat macam ni.

Pagi yang tenang. Jalan-jalan sekejap ternampak ada orang buat post tentang video "Kami benci Anwar Hadi". Saya dengan perasaan skodeng yang tinggi bila melihat video tersebut. Astaghfirullah al azim. Video duk carut orang.

Ya, sila tonton video ini:

                      

Walaupun mungkin ada yang x tahu siapa Anwar Hadi, tapi x kisahlah siapa pun yang mereka-mereka yang bertopeng seperti pencuri ni x suka, mencarut tentang seseorang itu kan berdosa, dan x baik.

Pendapat saya? Kalau x suka, jangan tengok video dia sudah. Anwar hadi ada bakat. Dia terer cakap English, insyaAllah bakal guru Bahasa Inggeris dan dia dapat peluang study kat oversea yang mana bukan semua orang dapat peluang macam tu.

Kalau x suka, jangan tengok. Bukan buat video mencarut-carut orang. Ingatlah kita semua akan ditanya oleh Allah s.w.t tentang segala perbuatan kita dan yang paling penting lagi, kita akan dipertanggungjawabkan di atas perbuatan-perbuatan tersebut.

Jadi, kepada orang-orang yang bertopeng pencuri (dalam video), janganlah buat video mencarut lagi. X de faedah. JANGAN TAMBAH DOSA ANDA tatkala dunia sudah menghampiri KIAMAT.

Ambil iktibar kejadian Tsunami baru-baru ni. Anda berpeluang untuk hidup lagi. Jadi bertaubatlah. Saya cakap bukan bererti saya ni baik sangat, cuma saya x suka dengar orang zaman sekarang mencarut.


nota kaki: Mungkin lepas ni ada video Kami benci Matlutfi pulak

12 korang POT PET:

Ariffin Khomeini said...[Reply comment dia please]

macam xde kerja dh, nak dapat dosa free.

mencerca org adalah dosa sesama manusia. Solat sunat taubat seumur hidup pun xakan terhabpus dosa.

Seteruk mana pun Anwar Hadi, he never cover up his face. Klau berani, xyah la nak tutup muka.

baling batu sembunyi tangan. No gentlemen at all

Along Tapa said...[Reply comment dia please]
f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Ariffin Khomeini: 100 % agree...

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: eceh, sedar pun suka tulis suka hati ea..hehehe

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

apa punya bodo natang 4 ekor tu..
dah tak reti speaking, xyah la nak dengki kt org..
adoila.. memalukan anak bangsa..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: sangat3 memalukan...

-_-

echah mashuri said...[Reply comment dia please]

lorh.diaorg semua dengki.hahaha..sbb diaorg xpopular.siaannn:(

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@echah mashuri: rasanya mmg dorang jelez sebenarnyaa...

kesiannn jugak...hehe...

Asyraf Camaro said...[Reply comment dia please]

video tu dah takde..
tak dapat tengok..
kepunan betul..
:)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Asyraf Camaro: waktu buat x takut..bila ramai org tulis pasal ni br nak delete video tu..

harap2 diorang semua dah sedar...

:)

sicomot-comel said...[Reply comment dia please]

tu jeles melampau lah tu,..

lenyek mulut masing2 kang ! huhu

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@sicomot-comel: haaa, tenyekjeeee...hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top