10

Kimia dalam Hubungan?

Kimia. Antara salah satu subjek sains. Tapi saya bukan nak bercakap pasal itu. Saya nak bercakap tentang kimia dalam hubungan. Aik? Macam pelikkan. Xdelah pelik mana, saya tahu mungkin ada yang dah tahu pasal ni.

Opposites Attract
Dalam percintaan, saya pernah dengar cikgu kimia saya berkata,

Lelaki dan perempuan ada bahan kimia dia masing-masing. Kalau kita boleh terpikat dengan dia, bererti kita juga terpikat dengan bahan kimia yang ada pada dia. Sebab tu bila kita rasa senang dengan seseorang perasan x kita akan guna perkataan ada chemistry?

Errr. X faham? Kalau macam tu try guna google translate. Hehehe.

Itu dalam percintaan, atau mungkin dalam sesuatu hubungan dengan kawan-kawan sekali. Bagaimana pula dengan sikap x senang dengan seseorang? Dulu pernah kawan saya berkata,

Kalau kita rasa x selesa atau x suka pada seseorang secara tiba-tiba, sedangkan kita x kenal dia (bererti jadi menyampah secara tiba-tiba), sebenarnya orang itu juga perasaannya pada anda juga adalah sama seperti yang kita rasa pada dia.

Dalam erti kata lainnya, kalau anda x suka manusia A secara tiba-tiba, sebenarnya manusia A itu juga berperasaan yang sama pada anda.

X tahu kebenaran benda ni. Tapi bagi saya, mungkin betul, sebab saya dapat rasa kalau kata ada orang x selesa dengan saya ataupun orang tu berubah mood, saya dapat detect. Kadang-kadang x sukar pun untuk lihat sikap seseorang itu pada anda, apa yang anda perlukan ialah lebih peka tentang apa yang berlaku di sekeliling anda.

nota kaki: Saya jenis yang peka

p/s: serius giler bz, sori x dapat update selalu :(

10 korang POT PET:

penaberkala said...[Reply comment dia please]

pergh, aplikasi kimia dalam perhubungan
torbaikkk

ada chemistry pun,tak semestinya bonding tu kukuh
tgk atas jenis bonding jugak la
ikatan kovalen ke apa
kalau H bonding pun lain plak
hahaha

Along Tapa said...[Reply comment dia please]

pakai gak ek kimia...tapi aku tengok ramai jek yang minat kat jantina berlainan sebab biologi...haha..ko paham kan??


ni kena buat chemical test kat diri sendiri la ni...apa eksperimen memula aku nak try ek..


Gorengbaek - Kenapa Along Tapa sorokkan identiti....

Hangit Habis dah - Sikit-sikit complain...jalan keluor mana???

Kerat Senget - Soffie Soffea's

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@penaberkala: haha...salute lah pena berkala..hehe

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Along Tapa: haha..yg biologi tu paham2...hehe

The Bee And The White Roses said...[Reply comment dia please]

teringat dengan lagu Melda..=)

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@The Bee And The White Roses: wah..lagu apa tu?

gigiAriEma said...[Reply comment dia please]

huyo..kna cari laki yang da bhn kima la yea..ahaha

Solihin Zubir said...[Reply comment dia please]

agak2 soyagirl ada chemistry x ngan soyaman? ;-p

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@gigiAriEma: haha...cari jangan x cari..ahakz..

f_aRa_aINa989 said...[Reply comment dia please]

@Solihin Zubir: are u trying to seduce me??


ahaha..

:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top